Search
Close this search box.

Izvršni direktor ,,Fab Petrol” u Podgorici prilikom prodaje stanova u Bečićima utajio plaćanje poreza i doprinosa

Službenici Uprave policije su u Budvi državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru podnijeli krivičnu prijavu protiv M.P. (36) iz Podgorice zbog sumnje da je izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Foto: jutro.me
Foto: jutro.me

Prema navodima iz policije, M.P. je, sumnja se, od 1. januara 2020. do 31. decembra 2021. godine, kao izvršni direktor privrednog društva „Fab Petrol“ d.o.o Podgorica,  u namjeri da sebi pribavi korist i djelimično izbjegne plaćanje poreskih obaveza prema državi, izvršio djelo koje mu se stavlja na teret na način što je u poreskim prijavama prikazivao manji promet robe u odnosu na onaj koji je stvarno ostvaren, na osnovu kojih podataka je obračunavao manju poresku obavezu prilikom prodaje više stanova u naselju Bečići.

On je na ovaj način za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od  130.100 eura i u istom iznosu oštetio budžet Crne Gore, saopštili su iz UP.

Prema istim navodima, aktivnostima budvanske policije koje su sprovođene tokom 2021. godine na objektu čija je gradnja započeta tokom 2020. godine, došlo se do saznanja da je investitor privredno društvo „Fab Petrol” d.o.o Podgorica, u toku izgradnje objekta vršio prodaju stambenih jedinica, te zaključivao predugovore i ugovore o kupoprodaji nepokretnosti, naplaćivao  djelimično ili u cjelini iznos nepokretnosti, naplaćivao avanse, a nastale obaveze obračunavanja poreza na dodatu vrijednost, nije evidentirao u poreskim prijavama.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor