Search
Close this search box.

Izborne liste mogu se predati još danas, evo koje su do sad potvrđene u svim opštinama

Rok za predaju izbornih lista uoči lokalnih izbora u 14 crnogorskih opština isteći će u ponoć.

Prema podacima koji su bili dostupni Portalu Analitika, do sinoć je, računajući sve opštine, proglašeno ukupno devet lista. Znatno je veći broj onih koje su predate, no za očekivati je da će se većina sudionika izbora danas pojaviti u lokalnim izbornim komisijama.

U Podgorici proglašene dvije liste, najviše ih je u Danilovgradu

Pred izbornom komisijom Glavnog grada Podgorica danas će po svoj prilici biti velika gužva.

Očekuje se kako će na izborima u tom gradu u ponudi biti najmanje sedam lista, ali su do prošle večeri potvrđene samo dvije – i to pokreta “Preokret”, te “Svi za naš grad – dr Ivan Vuković”.

Najviše proglašenih lista za sada je u Danilovgradu, njih tri – “Može Danilovgrad, može Crna Gora – Građanski pokret URA”, “SDP i Građani – svim srcem za Danilovgrad” i pokret “Preokret”.

Primorje: Potvrđene liste samo u Tivtu

U Baru je niz političkih subjekata najavilo da će izaći na izbore, predate su i dvije liste, no do sinoć nijedna nije bila potvrđena.

Slično je i u Budvi, dok su u Tivtu za sada proglašene dvije liste – “Bokeški forum – ajmo za Tivat, ajmo za Boku” i “Prava stvar – za Tivat svih nas (DPS, SD, SDP, LP)”.

Dvije liste proglašene u Kolašinu

Kolašinska izborna komisija proglasila je do sinoć dvije liste, i to “Grupa birača za naš Kolašin” i “SNP – temeljno za Kolašin”.

Predaje lista bilo je i u Bijelom Polju, ali na sajtu tamošnje izborne komisije nema podataka o tome da li je neka do sada i proglašena. Ista je situacija i u Pljevljima, Rožajama, Plavu, Žabljaku, Šavniku i Plužinama.

Nema za sada informacija o toku predaje lista i eventualnom potvrđivanju u Zeti, čija je izborna komisija imenovana krajem prošle sedmice.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor