IJZ: 2,217 novopozitivnih, preminule tri osobe, među njima i beba

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije novog koronavirusa su tokom jučerašnjeg dana  završile analizu i IJZCG dostavile rezultate za 5 676 uzorka na novi koronavirus.

Ukupno je dijagnostikovano 2 217 novopozitivnih  slučajeva infekcije SARS-KoV-2. Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za 12.01.2022. godine je iznosio 37,33 %.

Tokom jučerašnjeg dana IJZCG je prijavljeno tri smrtna ishoda povezanih sa SARS-KoV-2 infekcijom iz sljedećih opština: Podgorica(1), Bar(1) i Danilovgrad (1). Među preminulima najstariji pacijent imao je 63 godine starosti, a najmlađi nepuna tri mjeseca.

Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć su zatražili obdukciju koja bi trebalo da utvrdi neposredan uzrok smrti. Riječ je o bebi kod koje su, u prenatalnom periodu, dijagnostifikovani urođeni srčani problemi zbog kojih je i nakon rođenja bila na bolničkom liječenju 17 dana.

Beba je bila KOVID pozitivna, sa blagim simptomima, bez temperature i bez upale pluća što je ustanovljeno prilikom ranije hospitalizacije u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore. Nakon dolaska na kontrolu početkom ove sedmice, beba je preventivno zadržana u bolnici i nakon toga, sa urednim nalazima, otpuštena na kućno liječenje.

Ukupan broj preminulih povezanih sa KOVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je  2 460.

Do 15:00 časova prijavljen je oporavak kod 2 917 pacijenata.

U KOVID-19 u Crnoj Gori iznosi 15 773.

Od početka epidemijskih dešavanja (mart 2020. godine) ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim korona virusom u Crnoj Gori je 198 857.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor