,,Ifigeniji“ nagrada za najbolju predstavu u cjelini i najbolju epizodnu ulogu na festivalu u Prištini

Predstava ,,Ifigenija” koju je po poznatoj Euripidovoj grčkoj tragediji režirao Zoran Rakočević, osvojila je nagradu za najbolju predstavu u cjelini i najbolju epizodnu ulogu Jeleni Đukić, na međunarodnom teatarskom festivalu u Prištini.

Korifej teatar Kolašin
Korifej teatar Kolašin

Ovogodišnje šesto izdanje PITF-a okupilo je veoma značajne pozorišne predstave iz Italije, Španije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Kosova, u selekciji od preko 100 pristiglih prijava.

Preostale dvije nagrade pripale su bardovima domaće scene, Enveru Petrovciju za najbolju glavnu ulogu i Fatosu Beriši za režiju.

,,Nakon ovog značajnog uspjeha, nadamo se da će predstava dobiti pozive da gostuje i u Crnoj Gori. Do sada je izvedena u Kolašinu, Bijelom Polju, Nikšiću, Kotoru, Herceg Novom, ali je bila i dio glavne selekcije međunarodnog festivala Dani Jurislava Korenića u Sarajevu”, navode u saopštenju Korifej teatar Kolašin.

U predstavi igraju Anđelija Rondović, Đorđije Tatić, Jelena V. Đukić, Petar Novaković, Moamer Kasumović, Una Lučić, Ognjen Sekulić i muzičar Bojan Peko Minić.

Predstava ,,Ifigenija” rađena je u produkciji Korifej teatra iz Kolašina, sa centrima za kulturu iz Kolašina i Bijelog Polja.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor