Hljeb od danas 65 centi

U Crnoj Gori će, kako je ranije najavljeno iz Grupacije proizvođača pekarskih proizvoda pri Privrednoj komori (PKCG), od danas važiti nove cijene hljeba, koje neće prelaziti 65 centi po vekni osnovne vrste. Ipak u prodavnicama cijene hljeba su šarolike. Indistrijski proizvođači podigli su cijene na 65 centi jer su se, kao su kazali, podigle i cijene imputa dok su manji proizvođači – privatne pekare zadržali cijene na nivou od 50 centi jer im se kažu i to isplati.

Predstavnici industrijskih pekara, velikih trgovačkih lanaca, ministarstava ekonomskog razvoja i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i PKCG su, na sastanku krajem decembra, usaglasili da preporučena maloprodajna cijena osnovne vrste hljeba ne prelazi 65 centi po vekni.

„Ta preporuka je izraz zajedničke brige i društvene odgovornosti svih učesnika, a prije svega industrijskih pekara i trgovačkih lanaca, da ne određuju ekonomski opravdanu cijenu do 70 centi po vekni, uvažavajući time i dati socio-ekonomski trenutak“, saopšteno je ranije iz PKCG.

Predstavnici Grupacije proizvođača pekarskih proizvoda su krajem prošle godine pozdravili odluku Vlade da ne produži važenje uredbe o limitiranju cijene osnovne vrste hljeba, jer je, kako su ocijenili, nanijela značajne gubitke toj proizvodnji u posljednja tri mjeseca.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor