Herceg Novi: Talas povukao dijete, potraga u toku

Direktor Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-a Miodrag Bešović saopštio je da je u toku potraga za trinaestogodišnjim djetetom u Herceg Novom, kojeg je sinoć talas povukao u more. Portal RTCG nezvanično saznaje da se očekuje plovilo iz Bara koje će pomoći u potrazi.„Sinoć oko 23 sata talas je povukao 13-godišnje dijete u Herceg Novom. I dalje je potraga za tim djetetom“, kazao je Bešović u emisiji „Dobro jutro Crna Goro“.

U potragu su, kako je kazao, uključene Služba pomorske sigurnosti, Služba zaštite i spašavanja, pripadnici ronilačkog centra i Uprave policije.

„Do sada nismo imali rezultate te potrage. Nažalost, to je jedna inormacija koju smo sinoć kasno dobili“, rekao je Bešović.

Komandir Službe za zaštitu i spašavanje Herceg Novi Zlatko Ćirović kazao da su poziv za pomoć dobili sinoć oko 10 sati.

“Sinoć u 21:54 smo dobili poziv policije da je talas povukao dječaka ispod hotela „Plaža“ u Herceg Novom. Odmah smo izašli na teren. Pošto su talasi bili ogromni, mogli smo samo da osvijetlimo reflektorima more. Od sinoć smo tu. Do sada niko nije mogao da uđe u vodu, a sada se more smirilo pa se nadamo boljoj potrazi”, kazao je Ćirović za Portal RTCG.

Načelnik Odjeljenjea bezbjednosti Herceg Novi Nenad Žižić kazao je Televiziji Crne Gore, da prema, nezvaničmnim ali pouzadnim informacija, dva dječaka su sišla sa šetališta da se fotografišu, a da je talas povukao jednog od njih.

Portal RTCG nezvanično saznaje da se očekuje plovilo iz Bara koje će pomoći u potrazi.

Zatvoren most u Rogamima

On je naveo da u Crnoj Gori usljed olujnog vjetra i kiše nije bilo većih materijalnih šteta.

Bešović je kazao da je zatvoren za saobraćaj most u Rogamima, gdje su se prošle godine tri osobe udavile u nabujalom potoku

„Policija je zabranila saobraćaj prko tog mosta jer je voda prelila preko njega. Iz minuta u minut taj novo raste“, kazao je Bešović.

IZVOR:RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor