Search
Close this search box.

Hadžić: Mlade zadržava nada u bolje sjutra, a ne plata od 450 eura

“Životni standard i kupovna moć građana jako slabi, dok siromaštvo, beznadežnost, korupcija i socijalno raslojavanje rastu. Ljudi nalaze posao – ali u Njemačkoj, Austriji, Luksemburgu, a ne u Rožajama. Crvena lampica je upaljena, i ovaj grad se bori za opstanak”, kaže Hadžić.

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) u Crnoj Gori i nosilac liste te partije na izborima u Rožajama, Seid Hadžić, poručio je da će, ako dođe na vlast u tom gradu, uvesti moratorijum na zapošljavanje u javnoj administraciji.

On je u intervjuu “Vijestima” kazao, između ostalog, da najveći broj zaposlenih u Rožajama radi u opštinskim institucijama, javnim preduzećima i sektorima koji zavise od budžeta, da ih je preko 700, i da je, kako tvrdi, mahom riječ o partijskom kadru.

“Naravno da je stručni kadar, a njega je malo, prijeko potreban, dok će stranački jastrebovi morati potražiti platu na nekom drugom mjestu, jer je ta bolest i dovela državu do ovakvog stanja. Konkursi će biti javni, strogi i u v. d. stanju. Ako kadar pokaže sposobnosti u roku od godinu dana, treba mu pružiti šansu. U suprotnom, treba imenovati nove ljude sve dok se ne pronađu najbolji, koji će blagostanje donijeti svojim radom, u svojoj branši”, istakao je Hadžić.

Izvor:Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor