Search
Close this search box.

FSCG i Opština Bijelo Polje gradiće pomoćni fudbalski teren u Lješnici

Fudbalski savez Crne Gore obezbijediće sredstva za kupovinu zemljišta u Lješnici i izgradnju pomoćnog fudbalskog terena, a Opština Bijelo Polje učestvovaće sa 25 % sredstava za realizaciju tog projekta. To je saopšteno na 29. sjednici lokalnog parlamenta, a kako je kazao predsjednik Opštine, Petar Smolović, izgradnjom pomoćnog fudbalskog terena obezbijediće se sportistima bolji uslovi za rad i stvoriti kvalitetna sportska infrastruktura, koja je neophodna za razvoj  kako rekretivnog, tako i profesionalng sporta.

„Ove godine slavimo 100 godina kluba Jedinstvo, a nadamo se da ćemo ući i u Prvu ligu, što je impozantan uspjeh. Od FSCG-a dobili smo reflektore, sjedišta za istočnu tribinu, radimo projekat rekonstrukcije zapadne tribine, a sve to ćemo zaokružiti izgradnjom pomoćnog terena. Fudbalski savez će kupiti zemljište – oko 2,5 hektra, što će biti dovoljno za čak dva pomoćna terena, jedan sa prirodnom, a drugi sa vještačkom travom. Na taj način Bijelo Polje će biti centar sjeverne regije, te će na tim terenima, odnosno trening kampu, trenirati i drugi klubovi, reprezentacije…“, saopštio je predsjednik Smolović.

On je podsjetio i da je lokalna samouprava i u prethdonom periodu radila na unapređenju sportske infrastrukture, rekonstruisane su školske sportske sale, otvorena je teretana, planira se izgradnja trim staze, a po završetku rekonstrukcije stadiona FK Jedinstvo, radiće se i rekonstrukcija atletske staze.

I potpredsjednik Opštine i predsjednik FK Jedinstvo, Nermin Bećirović, istakao je da je izgradnja terena od velikog značaja ne samo za FK Jedinstvo, već i za ostale školice sporta i sportiste. Odluku o izgradnji pomoćnog fudbalskog terena podržali su i odbornici DPS-a, Damjan Knežević, Vladan Rudić i Milan Madžgalj, koji su istakli da je ovo velika stvar za sportsko Bijelo Polje i pokazatelj da Opština brine o sportistima.

Vidran Kljajević iz SNP-a kazao je da je ovo pitanje trebalo riješiti mnogo ranije, ali i istakao, da se nada da će teren biti izgrađen što skorije, te da će i bjelopoljski fudbaleri obezbijediti plasman u Prvu crnogorsku ligu, kako bi na pravi način proslavili veliki jubilej – 100 godina postojanja.

Predlog Odluke o davanju saglasnosti na zaključenje Ugovora o zajedničkoj izgradnji fudbalskog terena i pratećih objakata između FSCG i Opštine Bijelo Polje na današnjoj sjednici podržan je sa 21 glasom ZA.

izvor: radiobijelopolje.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor