Search
Close this search box.

Fotonaponskim panelima do smanjenja zagađenosti vazduha

Izvršna direktorica EPCG Solar gradnje Valerija Saveljić sa saradnicima Milutinom Marojević i Goranom Tadićem, održala je u Bijelom Polju sastanak sa predsjednikom te Opštine Petrom Smolovićem.

Kako je saopšteno iz Solar gradnje razgovarano je o ugradnji fotonaponskih sistema u Bijelom Polju, a u cilju smanjenja zagađenosti vazduha.

„Na sastanku je bilo riječi o ugradnji solarnih panela na objektu sportske dvorane u Nikoljcu, krovne površine 5200m2, kao i na krovu zgrade Opštine Bijelo Polje, površine 750m2, koje pružaju mogućnost ugradnje većih sistema, koji će značajno umanjiti visoke račune za utrošenu električnu energiju ali i doprinijeti da se veliki potrošači osamostale kao proizvođači, koristeći ekološki čist izvor energije“, navode iz Solar gradnje.

Očekuju da će opština Bijelo Polje biti primjer koji treba da slijede i ostale opštine na sjeveru, a cilj EPCG Solar gradnje je, ističu,  da osnaže i brojčano uvećaju ekipe na sjeveru i samim tim nastave montažu solarnih panela.

„Ministar energetike i rudarstva Saša Mujović nedavno je inicirao nastavak ugradnje fotonaponskih sistema na sjeveru, naglasivši da je problem zagađenja vazduha prioritet, a jedan od objektivnih načina rješavanja tog problema je primjena programa energetske efikasnosti, koji između ostalog podrazumijeva ugradnju fotonaponskih sistema na krovovima objekata“, ističu iz Solar gradnje.

Foto:EPCG Solar gradnja

Izvor: RTVNK

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor