(FOTO) Lav stigao u Holandiju, dobio i ime

– Dobro došao Nikola! Želimo vam sve najbolje i daćemo vam vremena da se skrasite – napisali su na FB stranici utočišta velikih mačaka

Lavić koji je prije dva transportovan iz Crne Gore, danas je stigao u Holandiju, navode iz Agencije za zaštitu životne sredine.

Mladunče lava provelo je pet mjeseci u Crnoj Gori, a u našu državu dospjelo je krijumčarenjem zbog kojeg su uhapšene tri osobe.

U međuvremenu, iz holandskog utočišta velikih Mačaka objavili su niz fotografija, a i lavić je dobio i ime.

image

FOTO: UTOČIŠTE VELIKIH MAČAKA

– FOTO: UTOČIŠTE VELIKIH MAČAKA

– Nikolino preseljenje je bilo veoma uspješno. Naš tim ga je stalno proveravao tokom njegovog putovanja i sve je ispalo dobro. Veliko hvala timu za veoma efikasnu vožnju preko granica do Nikoline kuće. Dobro došao Nikola! Želimo vam sve najbolje i daćemo vam vremena da se skrasite – napisali su na FB stranici utočišta velikih mačaka.

 

image

Lav napušta Crnu Goru

 

Za lavića saznalo se kada se izgubio u Budvi, a  nakon toga je boravio u smještaju koji je sagrađen u sklopu Vodoizvorišta Bolje Sestre pod budnim okom Agencije.

image

FOTO: UTOČIŠTE VELIKIH MAČAKA

– FOTO: UTOČIŠTE VELIKIH MAČAKA

Iako je na početku bio izgladnio i izgledao neuhranjeno, lavić je napredovao, pa je pred odlazak u Holandiju bio u odličnom zdravstvenom stanju.

– Lav je vitalan, u odličnom zdravstvenom stanju. Od momenta hvatanja do danas on je duplirao tjelesnu težinu tako da je sinoć na vaganju imao 60 kg – naveli su ranije iz Agencije.

Lav će, nakon Holandije, biti transportovan u prihvatilište u Južnoj Africi.

izvor: DAN

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor