Foto i video oprema za 12 korisnika sa sjevera

NVO Multimedijal Montenegro upriličila je u multimedijalnoj Sali Centra za profesionalnu edukaciju, uručenje foto/video opreme mladima koji su uključeni u realizaciju projekta “Moderna znanja vještine i kompetencije”, koji je finansiran od Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Foto: Multimedijal Montenegro projekat- oprema i obuka za mlade iz Bijelog Polja, Mojkovca, Berana

Kampanja za projekat je pokrenuta krajem 2020. godine kada su mladi zainteresovani za multimedijalnu produkciju, web development, grafički dizajn i internet marketing uključeni u projekat.

„Nakon seta teorijskih i praktičnih obuka u oblasti grafičkog dizajna i web developmenta došli smo do sljedeće faze projekta, a to je uručivanje video opreme koja će polaznicima omogućiti nastavak obuke iz oblasti fotografije i video produkcije”, kazao je predsjednik NVO MMNE, Željko Đukić.

Đukić se zahvalio Ministarstvu koje je prepoznalo značaj projekta i podržala ga.

Svaki korisnik projekta, njih 12 je danas dobio po jedan foto aparat, memorijsku karticu, stalak za aparat i led svjetlo.

“Kroz projekat smo uključiili 12 mladih, ali smo omogućili svim zainteresovanima da pohađaju obuku potpuno besplatno. Podsjećamo da je na konkurs prijavljeno 35 mladih sa teritorije opština Bijelo Polje, Berane I Mojkovac”, naveo je Đukić.

Kako je podsjetio ta NVO je omladinska organizacija koja je fokusirana na saradnju sa mladima, kako bi oni ostali u Bijelom Polju, Beranama i Mojkovcu sa ciljem da pokrenu svoj preduzetnički duh.

„Na ovaj način smo stvorili uslove da korisnici projekta, nakon obuke koja slijedi već sjutra, upotrebom opreme koja će ostati u njihovom vlasništvu i nakon završetka projekta nastave da se bave ovim poslom, pokrenu sopstvene biznise i dalje se usavršavaju. Ovo je nešto što je danas uz popluarnost društvenih mreža vrlo atraktivno i neophodno kompanijama u poslovanju. Mislim da ćemo na ovaj način mladima stvoriti kompetencije da se zaposle u privatnom preduzeću, pa čak i u državnom, s obzirom na to da se sve više vodi računa o vizuelnom predstvaljanju u medijima i na socijalnim mrežama”, ocijenio je Đukić.

Asitent na projektu Boris Vuković istakao je da u brzom i digitalnom svijetu nije dosadno i može dobro da se zaradi.

„Sve više preduzeća u svom poslovanju koristi usluge grafičkog dizajna, fotografije, kako bi reklamirali nove proizvode i plasman na tržište. Naravno efekat je pozitivan”, kazao je Vuković.

Dobitnici opreme su: Marija Popović, Demir Vreva, Marko Obradović, Emin Temalj, Stefan popović, Jovana Luković, Predrag Martinović, Marko Kljajević, Nataša Milić, Bojana Popović, Nikola Raičević I Stefan Jurišević.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor