Search
Close this search box.

”Formiranje manjinske Vlade znači i povratak DPS-a na poziciju stožera proevropske politike u CG”

Formiranje manjinske Vlade znači i povratak Demokratske partije socijalista (DPS) na državno-politički relevantnu poziciju, kazao je predsjednik te stranke Milo Đukanović koji je juče uručio 1.100 članskih karata u sklopu akcije koju je organizovao Savjet mladih DPS Glavnog grada.

Foto: espreso.co.rs
Foto: espreso.co.rs

Tom prilikom, Đukanović je poželio dobrodošlicu u DPS i istakao kako je Savjet mladih, sa posebnim akcentom na Glavni grad, uvijek bio pokretački motor mladalačkog političkog aktivizma i u Podgorici i u Crnoj Gori.

Istakao je da su kroz Savjet mladih DPS prošli svi oni ljudi koje najčešće vide u poslaničkim i odborničkim klupama, kao i oni koje su do 30. avgusta gledali u Vladi, kao najviše stranačke funkcionere. Đukanović je istakao da DPS i mlade ljude zajednički povezuje potreba za promjenom.

Đukanović je saopštio da se mladi ne mire zatečenim stanjem već da žele promjenu i unaprijeđenje. Demokratska partija socijalista, prema njegovim riječima je, tokom svog tridesetdvogodišnjeg trajanja pokazala da je partija koja se u kontinuitetu mijenjala i to na dominantno nabolje.

Đukanović je naveo kako je dobro što su prisutni odlučili da baš DPS bude njihova adresa na kojoj će se baviti politikom, budući da je ta partija, kako je rekao, pokazala da ima najbolju politiku, čistu i jasnu viziju, kao i odlučnost da tu viziju ostvari. Lider DPS-a je istakao kako je to ključna komparativna prednost DPS-a, za razliku od politički konkurenata koji, kako je rekao, kao jedini znak raspoznavanja, imaju animozitet prema toj stranci koji je vremenom prerastao u patološku mržnju.

Sa druge strane, dodao je on, DPS je pokazao nepokolebljivu posvećenost reformama, “te smo, kontinuiranim reformama okupljali mlade ljude i uvodili ih u upravljanje strankom”. Ukazao je da treba pogledati Predsjedništo i Klub poslanika i da će se vidjeti da je to neuporedivo sa bilo kojom drugom partijom.

On je istakao kako je isforsirani kriticizam na račun DPS-a, zasnovan na uglavnom dvije karakteristike ukupnog političkog djelovanja: to su dužina političkog trajanja, i dužina trajanja na vlasti.

Đukanović je istakao da je trajanje znak kvaliteta, i da je jako dobro ne samo da traju tako već i kao pobjednici. On je takođe istakao da se ova akcija Savjeta mladih dešava dok traju tri markantna politička procesa.

Đukanović je zaključio da prvi proces formiranje manjinske Vlade znači i povratak DPS-a na državno-politički relevantnu poziciju i prelazno rešenje do narednih parlamentarnih izbora koji će prema njegovim riječima značiti i definitivan povratak njihove partije u poziciju stožera proevropske politike u Crnoj Gori.

Drugi proces, dodao je on, jesu i predstojeći izbori u Podgorici, “na kojima će se suštinski pojaviti ponovo ista demarkaciona linija koja označava podjelu između onih koji Crnu Gori vide kao dio Evrope i onih koji manipulacijama pokušavaju da okivaju balkanska društva u prošlost i zaostajanje”.

On je kazao da zbog toga, ne smiju dozvoliti da u Podgorici imaju dileme oko toga, kao i da tu mora pobijediti evropska politika. Poručio je da ne propuste a da svako od njih ne bude dao doprinos toj pobjedi.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor