Fondacija Petrović Njegoš prijatelj crnogorskom zdravstvu

Fondacija Petrović Njegoš nastaviće da podržava i pomaže sve projekte koji mogu biti od koristiti zdravstvenom sistemu Crne Gore i građanima koji zaslužuju kvalitetnu, brzu i dostupnu zdravstvenu zaštitu, saopšteno je nakon sastanka ministra zdravlja Dragoslava Šćekića i princa Nikole Petrovića Njegoša koji je danas boravio u posjeti resoru zdravstva.

Ministar je zahvalio princu na senzibilitetu i velikodušnoj podršci koji ima kontinuitet od kada postoji Fondacija Petrović Njegoš te na ličnom angažmanu princa koji je, kako je rekao “primjer poštovanja predaka i tradicije, ali i humanosti koja ne poznaje granice“

“Upoznat sam sa svim aktivnostima koje Vaša Fondacija sprovodi u našoj zemlji. Posebno Vam hvala za pomoć i podršku koju ste obezbijedili za zdravstveni sistem tokom COVID pandemije kada je cijela planeta bila u nestašici osnovnih i neophodnih sredstava u borbi protiv koronavirusa“ kazao je ministar.

Tokom susreta je posebno naglašen angažman Fondacije za projekte nabavke pomagala u grudnoj hirurgiji, aparata za patohistološku dijagnostiku Nikšiću, ali i pomoći bolnici u Kotoru te psihijatrijskoj ustanovi u Dobroti prilikom rekonstrukcije.

Princ Nikola Petrović zahvalio je ministru na srdačnom prijemu i izrazio spremnost i volju da nastavi sa podrškom tamo gdje zdravstveni sistem procijeni da je ona najneophodnija i najsvrsishodnija.

“Raduje me ovaj susret i raduje me da smo u prilici da udruženim snagama pomognemo onoliko koliko možemo. Fondacija Petrović Njegoš i ja stojimo na raspolaganju za svaki vid unapređenja i pomoći zajednici“ poručio je princ.

Na sastanku je dogovoren nastavak saradnje u oblasti edukacije i usavršavanja naših ljekara u klinikama u Francuskoj.

Razgovarano je i o načinu na koji će ljekari moći da apliciraju za ovakav vid usavršavanja te pomoći Fondacije Petrović Njegoš u finansiranju kursa francuskog jezika za sve crnogorske ljekare kojima je potreban odgovarajući nivo poznavanja francuskog jezika za staž ili praksu u Francuskoj.

Sastanku u Ministarstvu zdravlja prisustvovali su i dr Slađana Ćorić, direktorica Direktorata za zdravstvenu zaštitu u ministarstvu i Dr sci.med. dr Aleksandar Čelebić, hirurg onkolog kao član Fondacije Petrović Njegoš.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor