Search
Close this search box.

Euromost: Lokalne uprave na sjeveru ne rade dovoljno na poboljšanju položaja svojih mladih

Nevladina organizacija,,Euromost” čestita svim mladim 12. avgust Medjunarodni dan mladih sa željom da ulažući zajedničke napore, doprinesemo razvoju aktivizma mladih, kao i na poboljšavanju njihovog položaja.

Nevladina organizacija,,Euromost” je najbornija organizacija mladih u Crnu Goru, to slobodno možemo kazati, a što smo pokazali kroz veliki broj aktivnosti gdje se vidi brojnost mladih učesnika i koja je kroz klub mladih,,Euromost” prepoznata kod velikog broja mladih na sjeveru Crne Gore, kao organizacija koja se bori za njihova prava i poboljšanju položaju mladih na sjeveru, naveli su u svom saopštenju iz ove organizacije i dodali.

,,U prilogu tome govori i broj od 283 članova kluba mladih iz šest opština na sjeveru, kluba kojeg su mladi kroz našu organizaciju formirali, kojem se sami mladi pridružuju i to nam daje još veću snagu i motivaciju, da zajedno sa našim partnerima Ministarstvima, još više uložimo napore i sve kapacitete u cilju poboljšanju položaja mladih na sjeveru”.

Nismo zadovoljni sa lokalnim upravama na sjeveru Crne Gore kada se tiče poboljšanju položaja mladih, gdje većina lokalnih uprava ne samo što ih ne interesuje položaj mladih u njihovim opštinama, već ih ne interesuje ni njihov ostanak u tim lokalnim zajednicama.

Većina lokalnih uprava na sjeveru još nije ni uradila niti donijela svoje lokalne akcione planove za mlade, nemaju ni svoje servise ili centre za mlade, a aktivnosti za mlade skoro i da nemaju i svoje mlade u svojim zajednicama samo vide kroz političke partije, a ne kao slobododne mlade ljude, koji će birati svoj put i svoje opredeljenje.

Zato bi danas iskoristili ovaj dan da apelujemo na sve lokalne uprave na sjeveru, da konačno shvate da opstanak svih lokalnih zajednica zavisi od mladih i da oni treba svima da budu prioritet nad prioritetima, jer doćićemo u situaciji da na sjeveru će svake godine biti sve manje mladih i da to moraju konačno shvatiti.

Ono što nas raduje, što mladi na sjeveru žele da ostanu da žive, žele da djeluju kroz omladinski aktivizam, žele da doprinesu svojoj lokalnoj zajednici, ali neko mora da im to obezbijedi, neko mora da ih sasluša, da čuje njihov glas, zato ovim putem na današni njihov dan, Vas sve molimo, da posvetite pažnju mladim na sjeveru,koji su zapostavljeni sa svih strana.

Na kraju bi se zahvalili svim Ministarstvima, koji zajedno sa nama kroz zajedničke aktivnosti doprinose poboljšanju statusa mladih na sjeveru, u nadi da će se te aktivnosti nastaviti u još većem obimu ne samo sa našom organizaciom, već i sa ostalim organizacijama i lokalnim državnim institucijama, kazali su na kraju iz Euromosta.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor