Search
Close this search box.

Džonson izviždan dok je dolazio na svečanost u čast kraljice Elizabete Druge

Britanski premijer Boris Džonson dočekan je zvižducima, podsmijehom i ponekim aplauzom pri dolasku u londonsku katedralu Svetog Pavla na službu zahvalnosti za kraljicu Elizabetu, što pokazuje sve veći pritisak sa kojim se suočava na toj funkciji.

Dok su bivši premijeri dobijali blagi aplauz kada su stigli na službu, Džonsona i njegovu suprugu Keri dočekala je velika gomila obožavatelja kraljevske porodice ispred katedrale uz zviždanje i podsmijeh.

Neki ljudi su aplaudirali.

Džonson je bio primoran da se više puta izvini nakon što je njegovo osoblje održalo niz zabava kršeći propise u vrijeme karantina i blokada uvedenih zbog pandemije virusa korona, a on sam je novčano kažnjen zato što je prisustvovao jednom događaju.

Sve veći broj poslanika u njegovoj sopstvenoj stranci poziva Džonsona da podnese ostavku, uz spekulacije da bi se mogao suočiti sa izazovom liderstva.

U okviru proslava platinastog jubileja, odnosno 70 godina na tronu kraljice Elizabete Druge, danas je održana služba zahvalnosti u katedrali Svetog Pavla, a u subotu će članovi kraljevske porodice prisustvovati konjičkim trkama na čuvenom Epsom Derbiju.

Britanska kraljica Elizabeta Druga stupila je na presto nakon smrti svog oca DŽordža Šestog u februaru 1952. godine.

izvor: Portal Analitika

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor