Džefri Saks: Uvjeren sam da je kovid iz laboratorije SAD – postoji i tajno opasno istraživanje

Čuveni ekonomista Džefri Saks, koji je i član kovid komisije vodećeg medicinskog časopisa “Lanset”, ističe da je “prilično uvjeren da je kovid-19 izašao iz biotehničke laboratorije Sjedinjenih Američkih Država” i upozorava da postoji opasno istraživanje virusa, koje se sprovodi van očiju javnosti.
On smatra da postoje jasni dokazi da su američki Nacionalni institut zdravlja, kao i mnogi članovi naučne zajednice, sputavali sprovođenje ozbiljne istrage porijekla kovida-19 i odvraćali pažnju od hipoteze da je moguće da su riskantna istraživanja podržana od strane SAD-a dovela do miliona smrti.

Kroz svoja istraživanja kao predsjednik komisije, profesor Saks je došao do zaključka da postoje veoma opasna biotehnička istraživanja koja se skrivaju od javnosti, a da je veliki dio ovih istraživanja podržavala Amerika, kao i da je vrlo moguće da je SARS-kov-2, virus odgovoran za kovid-19, nastao opasnim istraživanjem virusa koje je pošlo po zlu.

Ukoliko je ta hipoteza tačna, implikacije bi bile veoma potresne, jer bi to značilo da članovi naučne zajednice snose odgovornost za globalnu katastrofu.

Saks je pozvao na nezavisnu istragu porijekla virusa kao koautor članka u stručnom časopisu Nacionalne akademije nauka SAD

izvor.adria tv
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor