Search
Close this search box.

Đukanovići su prijavili i na desetine hiljada kvadrata zemljišta, ali i više nekretnina

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i njegova supruga Lidija Đukanović žive od plata, a bivši šef države ima ušteđevinu od više od 35.000 eura.

To stoji u izvještaju o imovini i prihodima koji je Đukanović dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) godinu dana po prestanku funkcije.

 

Lidija i Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović

Prema tom izvještaju Đukanović je primao platu počasnog predsjednika Crne Gore od 1.747 eura, dok je njegova supruga mjesečno zarađivala 1.089 eura. Đukanovići su prijavili i na desetine hiljada kvadrata zemljišta, ali i više nekretnina.

Radi se, kako Đukanović tvrdi u imovinskom izvještaju, uglavnom o nasljedstvu, a bivši predsjednik je neke parcele i kupio.

Iste nekretnine prijavio je i u oktobru, u izvještaju koji funkcioneri podnose 30 dana po prestanku funkcije, Vijesti su ranije objavile da je Đukanović to učinio 143 dana nakon što je izgubio na izborima, a Jakov Milatović preuzeo rukovođenje državom.

Prema podacima Agencije, Milo Đukanović je vlasnik stanova od 106 i 73 metra kvadratna, trećine stana od 160, 40 i 31, kao i više stambenih prostora koje je dobio u nasljedstvo.

Suvlasnik je dvije firme “Global Montenegro” i Univerziteta “Donja Gorica”, a na ime firme koja je osnivač univerziteta – “Univerzitats”, upisane su desetine hiljada kvadrata zemljišta i nekretnina.

Na ime Lidije Đukanović upisan je stan od 85 kvadrata, porodična stambena zgrada od 121 i pomoćna od 12 metara kvadratnih….

 

Izvor: Vijesti

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor