Search
Close this search box.

DPS: Predloženi rebalans budžeta odslikava sumorne planove koje Vlada i resorna ministarstva imaju za Bijelo Polje u predstojećem periodu

Nakon što je Vlada Zdravka Krivokapića zaustavila sve razvojne projekte u Bijelom Polju, započete do 2020. godine, Vlada u tehničkom mandatu Dritana Abazovića nastavlja ubijanje svake nade da je moguć razvoj sjeverne regije Crne Gore dok su oni na vlasti. Predloženi rebalans budžeta odslikava sumorne planove koje Vlada i resorna ministarstva imaju za Bijelo Polje u predstojećem periodu, poručili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) tog grada.

“Umjesto 900 hiljada eura za rekonstrukciju bolnice u Bijelom Polju rebalansom je planirano samo hiljadu eura na kontu „izgradnja građevinskih objekata“. Čitavih hiljadu eura na papiru kako bi tim istim papirom mahali u predizbornoj kampanji: “Pa nismo mi odustali od rekonstrukcije bolnice, vidite da smo izdvojili sredstva!”. Bilo bi smiješno da nije tragično”, naveli su iz DPS Bijelo Polje.

Osvrnuli su se na planove Vlade u tehničkom mandatu a povodom rekonstrukcije obrazovnih ustanova.

“Odustaje Vlada u tehničkom mandatu i od izgradnje, odnosno rekonstrukcije fiskulturnih sala u 11 škola u Crnoj Gori od čega ih je čak osam u opštinama na sjeveru Crne Gore a među njima su dvije u Bijelom Polju: OŠ „Pavle Žižić“ i Srednja stručna škola. Neka naša djeca čekaju ljepšu budućnost”, ukazuju iz bjelopoljskog DPS.

Vlada Dritana Abazovića će i sela razvijati, kažu oni,  “na papiru, naravno”.

“Za početak je odustala od izgradnje puta Srđevac-Lozna jer je umjesto 800 hiljada, koliko je sada predviđeno budžetom, u rebalansu ostavljeno samo hiljadu eura. Možda im ovih hiljadu eura trebaju za tablu: Radovi počinju – malo sjutra”, dodaju iz DPS.

Međutim, kako dalje pojašnjavaju, rebalasom budžeta istovremeno se predviđaju dodatna zapošljavanja vrijedna preko 2,7 miliona eura, isplate fizičkim i pravnim licima od 4,5 miliona, i povećanje budžetske rezerve za skoro devet miliona eura za koje, kako kažu,  “nije dato nikakvo obrazloženje u opisu rebalansa”.

“Ukupno su skrivena povećanja potrošnje od oko 16 miliona eura koja mogu biti od uticaja na birače u predizbornoj kampanji za lokalne izbore. Zaključak je jasan. Nije da para nema već ih ova štetočinska vlast troši na svoje potrebe i predizbornu kampanju”, naglasili su iz DPS Bijelo Polje.

Sve su ovo, prema njihovim riječima,  “posljedice koje imamo nakon vlasti dvije najgore vlade u istoriji Crne Gore”.

“Zato smo sigurni da građani ovo prepoznaju i da manipulantima, nekompetentnim i neodgovornim u aktuelnoj vlasti slijedi politički krah. Na građanima Bijelog Polja je da 23. oktobra učine – pravu stvar”, zaključuju iz DPS.

izvor: cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor