Dosad neviđeni snimak! Amfilohije o Milu: Došao na Cetinje i nije htio da cjeliva ćivot, badnjak je naložio naopako i od tada mu je sve naopako

Pokojni mitropolit Amfilohije nerijetko u svojim govorima je znao da „potkači“ aktuelnog predsjednika Crne Gore i lidera DPS-a Mila Đukanovića. Na snimku, koji tek nedavno objavljan, Amfilohije je objelodanio kako je poveo Đukanovića u Cetinjski manastir, ali da on nije želio da cjeliva ćivot Svetog Petra.

„Ja dovedeoh jednom Mila Đukanovića i odoh ispred njega da vidi kako se pristupa ćivotu Svetog Petra. Iza njega ide i ministar vjera Slobodan Tomović, pa ga i on podučava nešto , ali on kao da goni muve, nešto ovako napravi rukama, pa klimnu kao u džamiji da je i ne priđe da cjeliva.  I ne do bi blagoslov Svetoga Petra. Zato i sve što radi nema blagoslov Svetog Petra“, kaže Amfilohije na snimku.

Onda se osvrnuo na loženje badnjaka ispred Cetinjskog manastira, kada je Đukanović i to uradio naopako.

„Pa i kad je ložio badnjak, sve je to radio da bi dobio glasove, a ne što u Boga vjeruje i svetinju poštuje. Dadoše mu oni iz Bajica badnjak, a on ga naopako baci i zapamtili mu Cetinjani da ga je naložio naopako. I od tada do danas sve što je radio mu je naopako“, zaključio je pokojni mitropolit.

izvor.adria tv

 

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor