Search
Close this search box.

Dodik ljut: Najava crnogorskog premijera da će podržati rezoluciju o Srebrenici je moralno, politički i istorijski katastrofalna

Milo Đukanović je poražen na izborima, ali politika koja je po pravilu na štetu Srba u Crnoj Gori je, nažalost, pobijedila, naveo je Dodik.

Foto: UGC

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik reagovao je nakon što je njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO, Milan Nič, saopštio da mu je Spajić kazao da će Crna Gora podržati Rezoluciju UN o Srebrenici, ali je neće kosponzorisati.

“Najava crnogorskog premijera da će podržati rezoluciju o Srebrenici je moralno, politički i istorijski katastrofalna. Ako nisu vodili računa o stigmi koja se ovom rezolucijom nameće cijelom srpskom narodu, mogli su se bar zapitati kako će se osjećati blizu 40 posto državljana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi”, poručio je Dodik.

Optužio je da se vodi “politika na štetu Srba”.

“Milo Đukanović je poražen na izborima, ali politika koja je po pravilu na štetu Srba u Crnoj Gori je, nažalost, pobijedila. To je večeras potvrdio i premijer Spajić”, naveo je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Izvor: Analitika Portal

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor