Search
Close this search box.

“DOBRI DUH” OPET POMAŽE TOKOM RAMAZANA: PLATIO SVE DUGOVE BARANA U LOKALNOJ PRODAVNICI

Čovjek iz inostranstva, koji ne želi da se zna njegovo ime, pomogao je kupcima svih vjera i nacija.
Počeo je mjesec Ramazana koji za islamske vjernike podrazumijeva strogi vjerski post, ali i dane širenja ljubavi, solidarnosti i dobričinstvo.
Koliko im je sveti mjesec važan najbolje pokazaje i jedan nesvakidašnji primjer humanosti iz Bara, kada je vlasniku marketa u naselju Dobra Voda stigla neobična poruka.
– Jedan naš čovjek koji živi i radi u inostranstvu mi je pisao na fejsbuku i pitao da mu pošaljem novačani iznos dugovanja onih mušterija koje kupuju kod nas, a upisuju se na recku u takozvani “tefter”. Rekao mi je da ne želi imena i prezimena, već samo novčani iznos. I sam iznenađen ovim zahtjevom, poslao sam mu iznos a novac je posle dva minuta uplaćen. Rekao mi je da zapalim tu svesku dužnika i ja sam to učinio – rekao je za RINU vlasnik marketa Cobra iz Bara Edo Murić.
Ovaj humani čovjek čiji identitet je poznat vlasniku marketa, pomogao je mušterijama svih vjera i nacija koje su kupovale na recku u ovom marketu. Međutim, ovo nije prvi put da čini dobro djelo jer se prve dvije godine dogodila identična situacija, kada je isti čovjek tokom mjeseca Ramazana otplatio dug svojih bivših sugrađana.
– Ljudi kojima je obrisan dug prvo nisu vjerovali, bili su baš iznenađeni, a zatim i jako srećni. Jer, dosta njih teže živi, pa im je dobro djelo ovog donatora bilo od velikog značaja – dodaje Edo.
Ovo dobro i neobično djelo sa oduševljenjem se prepričava među građanima Bara.
Izvor: Dan
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor