Search
Close this search box.

Đukanović: Radnici Željezare opravdano nezadovoljni, nastavak razgovori sa vlasnikom za nekoliko dana

Radnici Željezare Nikšić opravdano su nezadovoljni, ali ništa se suštinski nije promijenilo nakon vanredne skupštine akcionara Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), kazao je predsjednik Odbora direktora EPCG Milutin Đukanović za RTV Nikšić.

„Iz Toščelika su čekali da se završi Skupština ne zbog odluke u vezi Željezare već da se vidi ko je novo rukovodstvo EPCG. Već smo počeli razgovore sa turskim vlasnikom, koji će biti nastavljeni za nekoliko dana. Pripremićemo nacrt kupoprodajnog ugovora za imovinu Željezare i EPCG će uraditi sve da se taj proces dovede do kraja“, rekao je Đukanović.

On je dodao da samo imovina Željezare vrijedi preko 53 miliona eura, a tu nije uračunat energetski potencijal.

„Znatan broj investitora se interesuje iz država okruženja, potom Italije, Izralea, koji predlažu da isporučuju žicu da se opet u Željezari radi armirano željezo. Postoji analiza da bi Kovačnica mogla da se stavi u punu funkciju. Tu je i potencijal za izgradnju solarne elektrane od 60 MW“, kaže Đukanović.

Naveo je da Elektroprivreda ne kupuje Željezaru da bi radila samo solarnu elektranu.

„Opravdani su komentari da se mogu naći jeftinije površine, ali gledamo sveobuhvatni kontekst – interes radnika, grada, države, a benefiti su veliki“, zaključio je Đukanović.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor