Đukanović čestitao Dan Opštine Gusinje

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 5. avgusta – Dana Opštine Gusinje, predsjednici Opštine Aneli Čekić, predsjedniku Skupštine opštine Bujaru Hasangjekaju, odbornicima i svim građanima Gusinja uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

Gusinje je kroz vjekovno postojanje u kome su se smjenjivale i prožimale civilizacije i kulture, očuvanjem univerzalnih vrijednosti multietničkog, multikulturalnog i multikonfesionalnog sklada, postalo putokaz kako se na trajan način, istinskim suživotom spajaju ljudi. Opština otvorenih vrata za sve dobronamjerne, svoju sliku i vrijednosti šalje čitavom svijetu i kroz brojnu dijasporu koja generacijama doprinosi razvoju i prosperitetu Gusinja, kazao je Đukanović.

– Infrastrukturno povezivanje Crne Gore i ravnomjerniji regionalni razvoj daće značajne mogućnosti boljoj valorizaciji bogatih prirodnih resursa gusinjskog kraja – istakao je predsjednik.

Uvjeren da će pregalaštvo lokalnog rukovodstva, uz podršku državnih institucija i dijaspore, uvijek privržene Gusinju i Crnoj Gori, doprinijeti poboljšanju kvaliteta života građana Gusinja, još jednom vam čestitam Dan opštine i upućujem srdačne pozdrave, poručio je u čestitki.

izvor: dan

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor