Search
Close this search box.

Đelević i Šimun pridružuju se pokretu “Evropa sad”

Ana Đelević, profesorka francuskog jezika i dr Vojislav Šimun, specijalista ginekolog, od danas su dio pokreta “Evropa sad”, navodi se u saopštenju ovog pokreta.

Kako se u saopštenju navodi, Đelević je rođena u Podgorici, a diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na katedri za romanistiku i stekla zvanje profesora francuskog jezika i književnosti.

“Stručno se usavršavala u Centru za primijenjenu lingvistiku (CLA) u Bezansonu, jednom od vodećih svjetskih instituta za francuski jezik. Učestvovala je na brojnim seminarima, konferencijama i projektima, pod pokroviteljstvom Zavoda za školstvo, Ispitnog centra, Ministarstva prosvjete, Francuskog instituta, Pedagoškog centra Crne Gore, organizacije “Save the Children” i Njemačkog društva za međunarodnu saradnju (GIZ)”, ističe se u saopštenju.

Kako se između ostalog u saopštenju navodi,Đelević je koautorka je Kataloga za polaganje maturskog ispita iz francuskog jezika i zbornika O radu s darovitim učenicima u izdanju Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, ali i dobitnica dvije nagrade iz Fonda za talente koju je dođeljivalo Ministarstvo prosvjete.

Kako se ističe, Šimun je rođen u Podgorici, a diplomirao je 2013. godine na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore kao jedan od najboljih studenata generacije.

“U više navrata nagrađivan poveljama kao student sa visokim prosjekom od strane Medicinskog fakulteta. Dobitnik je stipendije Vlade Crne Gore za talentovane studente, četiri godine konsekutivno”, navodi se u saopštenju.

Kako navode, Šimun je od početka profesionalne karijere zaposlen je na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCCG, gdje radi kao ginekolog-akušer, a završio je napredni nivo škole ultrazvuka iz oblasti fetalne medicine na Ginekološko-akušerskoj klinici Kliničkog centra Srbije.

“Doktorand je na Medicinskom fakultetu Univerziteta Crne Gore. Autor je i koautor nekoliko naučnih radova, a učestvovao je na više kongresa i stručnih skupova iz oblasti ginekologije i akušerstva. Bio je jedan od predavača u okviru kontinuirane medicinske edukacije u programu Centra za nauku KCCG”, zaključuje se u saopštenju pokreta “Evropa sad”.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor