Demokrate URI: Prestanite da zamajavate javnost neznanjem

Reagovanja i apeli GP URA da Demokrate sazovu sjednicu Skupštine Crne Gore, pored toga što upućuju na politički amaterizam, izazivaju pomiješana osjećanja, ne znamo da li da se smijemo ili da ignorišemo. Smiješno je da nas pozivaju na potez za koji su nam oduzeli pravo da se bilo šta pitamo onog trenutka kad su formirali koaliciju sa DPS-om, kazali su u Demokratskoj Crnoj Gori.

U toj partiji su rekli da je tragično da GP URA kao politički subjekt sa blizu dva odsto podrške građanki i građana Crne Gore traži vlast samo za sebe, „jer to ne poznaje niti jedan demokratski sistem – sve u svemu tragikomedija“.

„Voljeli bi da GP URA objasni građankama i građanima Crne Gore na koji način Demokrate mogu da sazovu sjednicu Skupštine Crne Gore? Koji je to mehanizam? Želite da se ponašamo kao vi koji ovih dana kada najavljujete ustavni puč i potpuno nelegalno i nelegitimno sazivanje sjednice Skupštine. Zna se ko jedini ima ingerencije da sazove sjednicu, zna se vrlo dobro šta piše u Ustavu i Poslovniku. Prestanite da zamajavate javnost svojim neznanjem, prestanite sa ispunjavanjem onoga što vam vaš mentor Brano Gvozdenović naređuje. Ne čude ovakvi apeli od ljudi koji su zvanično bili najbliži saradnici osuđenih šefova organizovanih kriminalnih grupa. Ne čude ovakvi apeli od onih koji su spremni da iznevjere preko 200.000 glasova građanki i građana Crne Gore i da sve to predaju na tacnu onima koji tri decenije nisu mogli da nas približe EU zbog svojih kriminalno koruptivnih radnji.
Koliko su besmisleni ovi zahtjevi sa druge strane nam govori činjenica da URA sada brine o akcizama, a koalira upravo sa onima koji su glasali protiv ovog zakonskog rešenja“, navedeno je u saopštenju Demokrata.

Ovo je, kako kažu, ista prevara koju je GP URA forsirala tokom izbora Tužilačkog savjeta, kada su, tvrde Demokrate, planirali da zajedno sa DPS-om izaberu DPS Tužilački savjet.

„U tome smo ih spriječili, a kad smo ih spriječili srušili su sve one koji su birali nezavisan Tužilački savjet. Smetali smo im samo zato što smo se borili da Tužilaštvo bude nezavisno, što je njima remetilo dogovore“, naglašeno je u saopštenju.

Demokrate su se osvrnule i na poziv GP URA upućen DF-u da odblokiraju rad Skupštine i sazovu sjednicu parlamenta.

„S obzirom da idete po skupovima organizacija na kojima dominira najradikalniji desničarski repertoar, na skupovima čiji su vas ljudi, kako vi kažete, vrijeđali na nacionalnoj osnovi, s obzirom da je za vas DF Sorbona i da imate odličnu saradnju, po sopstvenom priznanju, s obzirom da sa državnim vrhom Srbije imate komunikaciju na dnevnom nivou, nemojte ih folirantski pozivati putem medija, učinite to telefonom i direktno, kad se već toliko često na skupovima i u kabinetima srijećete“, naglašeno je u saopštenju Demokrata.

Tvrde da URI nije do cijena goriva, već 21 miliona eura i fotelja i funkcija, „pa im ova najobičnija besmislena floskuletina o akcizama služi samo radi podmetanja kako bi sazvali sjednicu na kojoj planiraju da izvedu prevaru vijeka“.

„Zato smo svi dužni da masovnim protestnim skupovima u četvrtak, u 18 sati, prekoputa crkve Sv. Spasa u Herceg Novom i u nedjelju, u 18 sati, prekoputa Hrama u Podgorici, pokažemo šta mislimo o njihovim koruptivnim i prevarantskim potezima“, poručile su Demokrate.

 

 

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor