Demokrate traže garancije prije pregovora

Demokratska Crna Gora postavila je danas uslove pod kojima bi učestvovala u razgovorima unutar parlamentarne većine, među kojima je i garancija da niko od njih neće formirati bilo kakvu vladu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Iz te partije su kazali da su oduvijek bila za dogovor parlamentarne većine i čuvanje izborne volje građana od 30. avgusta.

Kakos u kazali, zbog činjenice da su iz Građanskog pokreta URA saopštiili da su spremni da formiraju manjinsku vladu koju bi podržao DPS, dok je Socijalistička narodna partija jasno kazala da im je ta Vlada prihvatljiva, za bilo kakve razgovore unutar parlamentarne većine potrebne su čvrste pisane garancije.

Oni su kazali da je, da bi u razgovorima učestvovala Demokratska Crna Gora, potrebno pisano obavezivanje svih da sa DPS-om i njihovim koalicionim partnerima iz bivše vlasti, izuzimajući partije predstavnice manjinskih naroda, neće formirati bilo kakve Vlade ili činiti skupstinšku većinu zarad vršenja vlasti.

“Povlačenje potpisa sa DPS Predloga za razrješenje Vlade i pisano obavezivanje da će glasati protiv dnevnog reda sa DPS Predlogom za razrješenje Vlade. (Zato što je upravo ciljno predat bas 31 potpis da bi i sa eventualnim povlačenjem 4 potpisa Crno na bijelo inicijativa za smjenu Vlade ostala u igri)”, kaže se u saopštenju Demokrata.

Iz Demokrata su istakli da je uslov i pisano obavezivanje da će glasati protiv dnevnog reda kojim se predviđa razrješenje potpredsjednika Vlade i predsjednika Skupštine.

“Stavljanje potpisa na prethodno navedeno i davanje čvrstih garancija je preduslov bilo kakvih razgovora u kojima bi učestvovala Demokratska Crna Gora, imajući u vidu javno ispoljene stavove određenih političkih subjekata parlamentarne većine”, poručili su iz Demokrata.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor