Search
Close this search box.

Damjanović: Svaki dan bez nove vlade za Crnu Goru je kao godina, Abazović da što prije odredi sastav

Juče je u medijima osvanula informacija da će Damjanović biti ministar finansija u manjinskoj Vladi. Međutim, on nije potvrdio, ali ni negirao ovu informaciju

Vlada je pala 4. februara, a svjedoci da i u zapadnim zemljama formiranje nove traje po dva tri mjeseca. Međutim, kod nas je svaki dan – godina, imajući u vidu nestabilnosti na globalnom i regionalnom nivou, bilo bi poželjno da se to što prije završi i da se zna postoji li politička podrška u parlamentu, kazao je ekonomista i bivši poslanik Aleksandar Damjanović.

Gostujući u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj televiziji, on je istakao da mandatar Dritan Abazović mora prvo odrediti sastav buduće vlade i da se tek nakon toga razmatra termin kada će Skupština o tom predlogu glasati.

Podsjeća da našim zakonima nije definisan rad vlade u prelaznom periodu, te da ona ne bi trebalo da donosi krupne odluke, “naročito kadrovska namještenja kojih ovih dana ima dosta”.

On nije potvrdio, ali ni negirao predlog da se nađe na čelu ministarstva finansija u budućoj Vladi, te je istakao da će mnogo toga zavisiti od pregovora i drugih konkretnih kadrovskih rješenja, a posebno koji su ciljevi i ko daje podršku takvom sastavu izvršne vlasti.

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor