Search
Close this search box.

Ćulafić: Imam čast što predvodim listu; Berane i ovog puta u fokusu svetinje – slobodna volja čovjeka

Demokratska Crna Gora predala je Opštinskoj izbornoj komisiji Berane izbornu listu “Demokrate – Ustani! Odbrani! Pobijedi! – Nema izdaje“ za izbor odbornika u SO Berane.

Foto: vijesti.me
Foto: vijesti.me

Nosilac liste Damjan Ćulafić, kazao je da mu je čast “što predvodi listu 35 ljudi neupitnog moralnog i intelektualnog kredibiliteta i integriteta”, dodajući da je na listi preko 70 odsto je visokoškolovanih ljudi, 35 odsto žena, četvrtinu liste čine mladi ljudi, dok preko 30 odsto oni koji se na prethodnoj listi nisu nalazili. -Predstavljamo najozbiljniji politički subjekat, kazao je Ćulafić, koji je snažno stao u odbranu izborne volje,- kazao je. Istakao je da je Berane grad “iz kojeg su uvijek kretale promjene”.

Prema njegovim riječima, Berane je i ovog puta u fokusu onoga što je svetinja – slobodna volja čovjeka. DPS je prevaziđen politički subjekat, dodao je, a prevaziđeni su i svi oni subjekti, kazao je, koji njima hrle u zagrljaj i koji su izigrali volju građana. Nekoliko hiljada ovih članova i simpatizera su prije neku noć na velikom skupu pokazali šta misle izdaji i prodaji njihovog glasa”, naveo je.

Kazao je i da je lokalni program Demokrata razvojni i da se bazira na tri segmenta – infrastrukturnom, ekonomskom i kulturnom razvoju i dodao da se Demokrate na ovim izborima neće baviti negativnom, “pljuvačkom” kampanjom.

Cilj je da se Berane dodatno pomjeri sa tačke na kojoj se nalazi,  mišljenja je Ćulafić, zato nema, dodaje on, povratka DPS-a na vlast.

-”Ne smijemo dozvoliti da to učine svi oni koji se kane da to učine, obilazeći lokalne odbore i ubjeđujući ih kako je poći sa DPS-om dobra stvar. Zato očekujemo da konačno taj Glavni odbor što se čeka donese odluku koju su njhovi članovi davno donijeli”.

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić kazao je da je “glas dat Demokratama i na ovim izborima, kao što je to bio slučaj na svakim prethodnim, potpuno siguran – kao da je stavljen najsigurniji evropski i svjetski sef”.

Bečić : -“Naša kompletna lista jeste jedna moralna i profesionalna reprezentacija Berana. Ne treba govoriti o nosiocu naše izborne liste, mislim da je svima jasno uz uvažavanje svih drugih, da je Damjan Ćulafić definitivno neprkosnoven nosilac izborne liste u konkurenciji svih drugih nosilaca izbornih lista”. On je poručio građanima da, naročito imajući u vidu dešavanja od prethodnih nekoliko mjeseci, nije isto koga glasaju i zaokružuju, kako, prema njegovom mišljenju Vasojevići i Beranci ne bi došli u poziciju da se ”kao ovih dana stide od nekih kojima su ukazali povjerenje ili ne daj bože da njihovo povjerenje i podrška završi kod onih protiv kojih su se borili svih prethodnih godina i decenija. Tako da glas dat nama je glas dat za apsolutnu i stoprocentnu sigurnost i apsolutno i stoprocentno povjerenje. Glas dat nama je glas dat onima koji će realizovati i ispuniti ono što obećaju”, istakao je Bečić.

Bečić je naglasio da su građani mogli za ovih godinu i po dana da posvjedoče “da smo bili predvodnici, inicijatori ili ključni faktori koji su doprinijeli da za samo godinu ipo dana povećamo plate, povećamo penzije, vratimo dječije dodatke, uvedemo besplatne udžbenike, vratimo nakande majkama, uvedemo otpremnine za naše radnike, uvedemo dan rođenja Petra II Petrovića Njegoša kao državni praznik, donesemo zakon o slobodi vjeroispovjesti koji je pravedan i koji je na zadovoljstvo svih crkava i vjerskih zajednica, ispunimo sve ono što smo vam obećali i zbog čega ste nam dali povjerenje”.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor