COVID ambulanta izdvojena od Opšte bolnice Pljevlja

“S obzirom da se u narednom periodu očekuje značajno povećanje broja novoinficiranih „OMIKRON“ sojem korona virusa očekuje se da zdravstveni sistem u našem gradu bude opterećen više nego što je to obično.

U slučaju da dobijete neke od simptom virusa, kao što su bolno grlo, glavobolja, povišena tjelesna temperatura, ne trebate mnogo čekati, već se odmah uputite u COVID ambulantu, kako bi pravovremenim djelovanjem spriječili teži oblik bolesti.

Zbog velikog priliva novooboljelih koji pristži svakog minuta, gužva je konstantna. Ono što prvo treba da uradite je da predate zdravstvenu knjižicu, a to je najbolje uraditi prije prve smjene koja počinje u 8 časova i prije druge smjene koja počinje sa radom u 15 časova. Ukoliko nemate težu kliničku sliku, čekanje par sati u redu za prvi pregled je neizbježno.

Moramo da napomenemo da je medicinsko osoblje, s obzirom da rade pod velikim pritiskom i u otežanim uslovima, u većini slučajeva dosta ljubazno, spremno Vas je prihvatiti i odgovoriti na svako Vaše pitanje a čak su raspoloženi i za po koju šalu.

Prvi pregled se sastoji, u zavisnosti od opšteg stanja pacijenta, od detaljnog pregleda pluća, mjerenja protoka kiseonika u krvi, vadjenjem brzog testa i razgovora sa pacijentom. Na osnovu tog pregleda dobićete odgovarajuću terapiju, bićete upućeni na vadjenje nalaza pojedinih parametara krvi i na rentgensko snimanje pluća a pojedini dobiju i svoju dozu infuzije, nakon čega osjete znatno poboljšanje.

Vađenje nalaza krvi se obavlja takodje u COVID ambulanti a svakodnevno počinje 13 časova, čekanje je do 2 sata.

Rentgenski snimak pluća se obavlja, u susjednoj zgradi, na poseban ulaz, odmah nakon uzimanja uzoraka krvi.

Ukoliko je potrebno vaditi PCR test, to možete obaviti sledećeg dana u 10 časova u prenosivom, improvizovanom objektu „kontejneru“ koji se nalazi odmah ispred COVID ambulante. Čekanje na ovom mjestu je najviše sat vremena.

Sve rezultate testova očekujte veoma brzo na portalu ezdravlje.me

Ono što bi mogli sugerisati organizaciji COVID ambulante je to da bi smo mogli podijeliti brojeve prilikom čekanja i na taj način bi se vjerovatno smanjile gužve.

A ono što zamjeramo pacijentima je izuzetno nestrpljenje pa i u pojedinim slučajevima nekulturno ponašanje što svakako ovo hrabro medicinsko osoblje ne zaslužuje.“

Izvor: pvportal.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor