„CG može biti uspješna evropska priča na Balkanu“

Nova Vlada ima jasne ciljeve, opredjeljenje i odlučnost da sprovede ključne reforme i postigne konkretne rezultate, poručila je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović na sastanku sa ambasadorom Slovačke, Borisom Gandelom.

Ona je prenijela utiske iz posjeta Briselu i Parizu, tokom kojih su se mogle čuti optimistične poruke za Crnu Goru.

„Crna Gora ima šansu da postane naredna država članica EU, a tu šansu ne smijemo propustiti“, kazala je Marović i zahvalila na kontinuiranoj i nesebičnoj podršci koju Slovačka pruža Crnoj Gori na putu ka EU.

Gandel je naglasio da Crna Gora ima veliku priliku da krene naprijed u procesu evropske integracije.

„Evropska komisija želi pomak na Zapadnom Balkanu, te je ovu priliku neophodno iskoristiti. Vidna je jasna volja, ali je neophodno promptno reagovanje“, poručio je Gandel.

Podsjetio je na bolju političku situaciju i odnos prema proširenju trenutne Evropske komisije u odnosu na prethodnu i na jasan stav predsjednice Ursule fon der Lajen da EK želi uspješnu priču na Balkanu.

„Za proces evropske integracije važna je saradnja svih aktera u društvu, a Slovačka ima iskustvo i spremna je da ga nesebično podijeli sa Crnom Gorom“, zaključio je Gandel.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor