Česti požari u Bijelom Polju: Vatrogasci spriječili uništenje vikendice u Papama

Rukovodilac Službe Milonja Rakonjac je kazao da su ovih dana učestali požari u bjelopoljskoj opštini apelujući na građane da ne pale vatru na otvorenom ili da makar ograniče površineNakon prvih lijepih dana u bjelopoljskoj opštini učestao je broj požara, pa su u Službi zaštite i spašavanja ovih dana imali pune ruke posla.

Rukovodilac Službe Milonja Rakonjac je kazao da su ovih dana učestali požari u bjelopoljskoj opštini apelujući na građane da ne pale vatru na otvorenom ili da makar ograniče površine.

„Jedna vikendica zahvaćena je vatrom u Papama, ali je požar spriječen brzom intervencijom. Požara je bilo u Papama, Babića Brijegu, Laholu, Banjem Selu, Čeoču, Đapanovom grobu i Rokanjama, i da je više stambenih objekata tom prilikom bilo ugroženo. Bilo je više požara na otvorenom, koji su izazvali građani prilikom čišćenja svojih imanja, kao i prilikom paljenja šuma, livada i niskog rastinja. Svakodnevno gasimo dva do tri požara na različitim lokalitetima, pa apelujem na sve građane da vode računa gdje i kako pale vatru, jer će u slučaju izazivanja požara, biti sankcionisani, sobzirom na to, da sve požare prijavljujemu MUP-u i Komunalnoj policiji“, kazao je on, dodajući da su štete usljed požara zaista velike, zbog čega još jednom apeluju na građane da se uzdrže od paljenja vatre na otvorenom.
Izvor: Vijesti
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor