Bulajić: Ovakav sunovrat države da se zaustavi i krene u drugom pravcu

Strahinja Bulajić, kao predsjedavajući Skupštine Crne Gore, zajedno sa Demokratskim frontom, pozivaju mandatara Dritana Abazovića da vrati mandat, kako bi se, kako su kazali – prekinula dvomjesečna agonija države od onih koji su se opredijelili za prekrajanje izborne volje i stvorile se pretpostavke za formiranje široke tehničke vlade koja bi trebalo da pripremi opšte izbore.

Strahinja Bulajić Foto: Pobjeda
Strahinja Bulajić Foto: Pobjeda

Prošla su, kako je rekao, gotovo dva mjeseca otkad je Vladi Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića izglasano nepovjerenje u Skupštini Crne Gore.

Prema njegovim riječima, u ovom periodu bili su svjedoci neprimjerene i neutemeljene kampanje koja se vodila protiv njega i Demokratskg fronta, kako je kazao ne bi li ih, dodaju “optužili za opstrukciju i zarobljavanje države, upravo oni koji su se odlučili na prekrajanje izborne volje od 30. avgusta 2020. godine.“ Ovaj period od dva mjeseca, objašnjava, pokazao je da se opstrukcija i nesposobnost u stvari nalaze kod onih koji su crnogorskoj javnosti obećali da raspolažu sa podrškom od četrdeset devet poslanika.

Međutim, dodaje, kako je navedeno u saopštenju DF-a, „jedina izvjesnost sa kojom se suočava mandatar Abazović je ubjedljiva manjina koja nije dovoljna ni za zakazivanje Skupštine i koja svakodnevno Crnu Goru gura u nove društveno političke nestabilnosti“.

Bulajić je kazao da danas, u Skupštini Crne Gore, ne postoji ni jedan zahtjev potpisan od obećanih 49, ali ni neophodnih 41 poslanika koji bi glasali za izbor vlade mandatara Abazovića, već, prema njegovim riječima – ogoljena i negativna medijska kampanja usmjerena protiv njega, sa ciljem da se jedini krivci za ovaj institucionalni haos spasu odgovornosti zbog pronevjerenog obećanja i izdaju izborne volje, kako je izjavio Bulajić.

Crna Gora, kako je istakao, više ne može da čeka ni jedan novi dan političkih kalkulacija mandatara Abazovića i prema njegovim riječima – projektovanih partnera koji su planirali koalicioni odnos sa DPS-om. Upravo zbog ovakvog, kako je nazvao – neodgovornog ponašanja, suočeni sa činjenicom da oborena Vlada premijera Krivokapića i Dritana Abazovića bez legitimiteta Skupštine, kako je izjavio i dalje funkcioniše. Crnoj Gori je potrebna Vlada sa punim kapacitetom i legitimitetom, dodao je Bulajić. Zbog svega toga, poručio je on –  poziva da se ovakav sunovrat države odmah zaustavi i da krenu u drugom pravcu.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor