Zbog ubistva Lekovića optužnica protiv tri državljanina Albanije

Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv tri državljanina Albanije Luana Hasanaja (43), njegovog brata Lulzima (49) i majke Nure (67) zbog teškog ubistva policajca Milutina Lekovića 15. decembra prošle godine, potvrdila je za Portal RTCG PR Višeg suda u Podgorici Aida Muzurović.

„Optužnicom je okrivljenima stavljeno na teret da su izvršili teško ubistvo tačka 5 u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, kao i krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Okrivljeni H.L optužnicom je stavljeno i krivično djelo ‘nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija'“, kazala je Muzurović.

Podsjećamo, policajac Leković, ubijen je na dužnosti 15. decembra prošle godine. Prema dokazima Tužilaštva, u njega smrtonosne hice ispalio je optuženi Luan Hasanaj. Tom prilikom je pokušao da ubije Lekovićevog kolegu Aleksandra Kilibardu nakon pokušaja privođenja albanskih državljana.

Osumnjičeni koji se terete za ubistvo policajca Lekovića imaju policijske dosjee i njih albanske vlasti potražuju za teška krivična djela. Iz policije navode da Luana Hasanaja istražitelji iz Albanije potražuju zbog krivičnog djela ubistvo sa umišljajem i pokušaj ubistva i krivičnog djela nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije. Njemu su nadležni organi Albanije odredili mjeru bjezbjednosti „kazna zatvora“.

Njegovog brata Lulzima potražuju na nacionalnom nivou od 2018. godine zbog krivičnog djela ubistvo s umišljajem, zavjera u pokušaju i nezakonito posjedovanje vatrenog oružja i municije.

I njihova majka Nora ima policijski dosje i za njom je raspisana potraga zbog krivičnih djela prijetnja.

Izvor: RTCG

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor