„Brojni su mogući načini prevazilaženja krize“

Savez građana CIVIS apelovao je na sve političke stranke da daju pun doprinos rješavanju političke, odnosno institucionalne krize u kojoj se Crne Gora nalazi. Oni su se oghlasili povodom inicijative Demokratskog fronta da se održi sastanak bivše parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore i potvrdili da će sastanku prisustvovati njihov predsjednik Srđan Pavićević.

„Vrijeme je da zajedno i bez sujete počnemo riješavati goruće probleme crnogorskog društva. Na stolu su brojne opcije i mogući načini prevazilaženja krize i načina uspostavljanja stabilnih institucija. CIVIS insistira na sveobuhvatnom dijalogu svih parlamentarnih stranaka“, kazali su iz ovog Saveza.

Dodaju da su njihovi prioriteti meritokratija, vladavina prava, evroatlanske integracije i standard građana.

„Cijenimo da su posle izbora 2020. godine, uprkos padu dvije vlade postignuti vidljivi rezultati na polju borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Ti rezultati svakoko nisu dovoljni, ali da bi oni bili još bolji neophodan je doprinos svih aktera političke scene u Crnoj Gori. U skladu sa demokratskim principima mi ćemo se, kao i svaki put do sada, odazvati pozivu na dijalog“, piše u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor