Božović: Ukoliko se do kraja dana ne nađu rješenja, Sindikat prosvjete će pozvati sve prosvjetare i građane da se okupe u Budvi

Već tri noć i četiri dana 11 prosvjetnih radnika iz Budve štrajkuje glađu, tražeći da se što prije riješi njihova stambena situacija. Prvi uslov je da u što skorijem roku usele u stanove, a drugi da cijena podstanarima bude 650 eura, kao što im je godinama obećavano. Predsjednik Sindiikata prosvjete Radomir Božović poručuje da, ukoliko se do kraja dana ne nađu odgovarajuća rješenja, Sindikat prosvjete će pozvati prosvjetne radnike i svo građanstvo, da se masovno okupimo u Budvi i pružimo podršku solidarnosti kolegama.

Božović ju juče, zajedno sa Radojkom Rakonjcem, predsjednikom Opštinskog odbora Bijelo Polje i Danilom Lekićem, predsjednikom Opštinskog odbora Berana,  posjetio prosvjetne radnike koji štrajkuju u Budvi.

“Bez obzira što se dio prosvjetnih radnika Budve odlučio na štrajk glađu, ne konsultujući se sa rukovodstvom Sindikata, bez ikakvog obavještenja o namjerama, Sindikat prosvjete snažno staje uz kolege iz Budve, pružajući im bezrezervnu podršku u svojim nastojanjima”, kazao je Božović.

Ne bježeći od odgovornosti za rad Stambene zadruge “Solidarno” u prethodnom periodu, i odnosa Sindikata prema istoj, rukovodstvo SPCG će u narednom periodu preispitati pravce djelovanja usmjerene na rješavanje stambenih pitanja prosvjetnih radnika.

“Kako je u ovom trenutku zdravstvena situacija naših kolega koji štrajkuju glađu krajnje alarmantna, te da je svaki trenutak dragocjen, Sindikat prosvjete Crne Gore poziva direktora Stambene zadruge “Solidarno”, Zorana Stanišića, da u najkraćem roku omogući prosvjetnim radnicima da usele u svoje stanove. Takođe, pozivamo premijera Dritana Abazovića, da zajedno sa direktorom Zadruge, i predstavnicima opštine Budva nađe način da cijena za podstanare ne bude preko 650 eura i da se ovaj štrajk prekine. Poštovane koleginice i kolege, prosvjetni radnici Budve, ukoliko se do kraja dana ne nađu odgovarajuća rješenja, Sindikat prosvjete će pozvati prosvjetne radnike i svo građanstvo, da se masovno okupimo u Budvi i pružimo podršku solidarnosti našim kolegama”, poručuje Božović.

izvor: cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor