Bojkotašima u septembru isplaćeno više od 14 hiljada eura

Za septembarske zarade poslanika Skupština Crne Gore isplatila je ukupno 118.537 eura, od čega su 14.075 eura prihodovali poslanici koji bojkotuju rad Skupštine i parlamentarnih radnih tijela.

Tako je osmorici poslanika Demokratske Crne Gore, među kojima su lider partije Aleksa Bečić i njegove stranačke kolege Boris Bogdanović, Danilo Šaranović, Momo Koprivica, Mijomir Pejović, Valentina Minić, Dženan Kolić i Zdenka Popović, iz budžeta Skupštine u ime septembarskih zarada isplaćeno ukupno 11.128 eura. Dodatnih 2.946 eura, u ime septembarskih zarada, isplaćeno je poslanicima Dritanu Abazoviću i Neđeljku Rudoviću, koji uz Demokrate, takođe, ne dolaze na zasjedanja Skupštine i skupštinskih radnih tijela.

Najveću poslaničku zaradu za protekli mjesec, u iznosu od 1.917 eura, primila je poslanica Demokratske partije socijalista Maja Ćatović, dok je 17 eura manje od nje zaradio predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

Među poslanicima čije su zarade bile među najvišim u septembru nalaze se, takođe, Branko Čavor iz DPS-a sa 1.838 i Branko Radulović iz Demokratskog fronta sa 1.812 eura. Najmanju poslaničku zaradu za protekli mjesec, od 561 euro, primila je članica predsjedništva i Glavnog odbora Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović.

Nešto više od nje prihodovali su poslanici DPS Radule Novović 694, Halil Duković 872 i Miodrag Radunović 881 euro, nezavisni poslanik Goran Radonjić 850. Petorici poslanika prethodnog saziva parlamenta, koji ostvaruju pravo na naknadu zarade po prestanku funkcije, iz budžeta Skupštine isplaćeno je ukupno 8.697 eura.

Septembarska zarada generalnog sekretara Skupštine Aleksandra Jovićevića iznosila je 1.592 eura, dok su njegovi zamjenici Mensudin Gredić i Marija Mirjačić prihodovali 1.464 i 1.453 eura, a pomoćnici Jelena Radonjić i Nataša Komnenić 1.013 i 1.044 eura. Sedmorici savjetnika predsjednika Skupštine Ivana Brajovića isplaćeno je u septembru 8.547 eura. Takođe, trojica savjetnika potpredsjednika parlamenta Branimira Gvozdenovića prihodovali su za minuli mjesec ukupno tri hiljade eura.

 

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor