Bjelopoljsko pozorište i “Danilo” predstavljaju Crnu Goru na festivalu u Trebinju

Bjelopoljsko pozorište će predstavom „Danilo“, za koju tekst i režiju potpisuje Dragan Koprivica, predstavljati Crnu Goru na 65. Festivalu festivala u Trebinju, na kojem se takmiče najbolje predstave zemalja regiona. Predstava će biti izvedena 20. jula, tokom prve večeri, nakon svečanog otvaranja Festivala festivala, saopšteno je iz JU Centar za kulturu „Vojislav Bulatović Strunjo“.

U predstavi igraju: Slađana Bubanja Merdović, Jusuf Bajramspahić, Predrag Vukojević, Sanja Ćirović, Nela Terzić, Mihailo Drobnjak, Milica Jeremić i Sara Kurgaš. Dizajn svijetla potpisuje Vlado Tomović, a scenografiju, dizajn zvuka i izbor muzike Milivoje Mićo Kovačević.

Na trebinjskom Festivalu, u takmičarskom dijelu, nastupa sedam predstava: jedna iz Crne Gore, dvije iz Srbije, dvije iz BiH, i po jedna iz Sjeverne Makedonije i Hrvatske, dodaje se u saopštenju.

“Pokrovitelj ovog uglednog međunarodnog festivala u Trebinju, sa dugom tradicijom, je grad Trebinje, a manifestacija je organizovana u okviru Trebinjskog kulturnog ljeta. Izvršni producenti su trebinjski Centar za informisanje i obrazovanje, i Kulturni centar, u čijoj velikoj dvorani će biti izvođene sve predstave svakog dana sa početkom u 20.30 časova”, poručuju iz CZK Bijelo Bolje.

izvor:         cdm

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor