BJELOPOLJAC RASPLAKAO BALKAN FILMSKOM ULOGOM

BJELOPOLJAC RASPLAKAO BALKAN FILMSKOM ULOGOM

Emotivna uloga Janketića u filmu „Nedelja“ je rasplakala mnoge gledaoce. Bjelopoljac tumači jednu od glavnih uloga, lik Isa Lera, poznatijeg pod nadimkom Džamba. Lik Džamba je prirastao mnogima k srcu, posebno pripadnicama ljepšeg pola, a Janketić je svojom glumom taknuo brojna srca.

“Kada sam pročitao taj scenario, ja sam rekao ovo je moja uloga”, rekao je glumac, koji igra jednu od glavnih uloga u filmu i seriji “Nedelja” o Džeju Ramadanovskom.

U izjavi novinarskim ekipama, poznati glumac je govorio o brojnim stvarima. O ulozi Isa Lera Džambe, saradnji sa Huseinom Alijevićem Husom (koji glumi Džeja Ramadanovskog), o filmu, ali i seriji “Nedelja” koja nas nešto kasnije očekuje.

Na konferenciji za medije Marko je napomenuo da ovo nije bila njegova najbolja uloga, te je iznio svoje prve utiske.

“Nije na meni da to prosuđujem. Ja ću dozvoliti auditorijumu da o tome sudi. Ja mogu da kažem da mi je bilo ogromno zadovoljstvo i da je stvarno uzbudljiva uloga. Prosto, mi smo napravili film, ali to je i serija. Dakle, ima tu još puno scena. Ono što je meni bilo jako zanimljivo, ja volim ulicu, volim ljude sa margine. Proveo sam, provodim i dalje vrijeme sa tim ljudima. To su zanimljivi likovi i često se ispostavlja da ta grubost i ta neka nasilnost je baš zbog toga što su nekada u životu bili povređeni. To su ljudi koji nisu odrastali na pravi način, sa pravim usmjerenjima i onda je to meni bilo nekako jako zanimljivo. Ako sam uspio da prenesem neku emociju, a to je osnovni zadatak, ja sam zadovoljan”, rekao je Marko Janketić.

Otkrio je i kako se spremao za ulogu Isa Lera Džambe.

“Nisam se specijalno pripremao. Razgovarao sam dosta sa Džejevim i Džambinim prijateljima, sa ljudima koji su sa njima živjeli život, kroz scenario, kroz saradnju sa rediteljem i sa scenaristom Stefanom Boškovićem. To je sve naravno imalo neke pripreme, nismo mi sletjeli na set. Bavili smo se time, bavili smo se kako to treba da izgleda. Bilo je to lijepo putešestvije”, rekao je Marko Janketić.

Na pitanje da li je bilo interesantnih anegdota sa snimanja, rekao je sledeće:

“Sve te anegdote koje su se desile su isuviše privatne da bih ti ja to ispričao, tako da ja nisam jedan od onih glumaca koji voli da priča anegdote. Ali bilo je, naravno. Bilo je događaja koji spadaju u format anegdote, sigurno”, zaključio je Marko Janketić.

Izvor: Telegraf

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor