Bjelopoljac kreirao prvu kompjutersku video igricu, Amerikanci je najviše preuzimali

Bjelopoljac Nemanja Ranitović, koji se nekoliko godina bavi grafičkim dizajnom kreirao je prvu crnogorsku video igricu za kompjuter.

Nemanja Ranitović
Nemanja Ranitović

“Lonely Knight”-Usamljeni vitez je igrica koju je Nemanja osmislio i realizovao.

Čitav proces izrade igrice je uradio potpuno samostalno, bez pomoći saradnika, za šta mu je trebalo 9 mjeseci rada, kako je saopštio. Prema riječima ovog 25-godišnjaka, vrijeme igrice se odvija u Srednjem vijeku, kada glavni junak igrice kreće na neočekivano putovanje u nadi da povrati svoju ženu koju su mu oteli, pri čemu ga na tom putovanju očekuju prepreke raspoređene na 10 mapa.

Uspjeh ove igrice nije ostao nezapažen, pa je već na početku nominovana za mnogobrojne nagrade kao što su Rising star, MegaG i dr. On ističe da je veoma zadovoljan komentarima gejming zajednice, a predlozi za nagrade to samo i potvrdjuju.

On je takođe saopštio da je igrica dostupna svima, kako u Crnoj Gori, tako i u inostranstvu na Steam platformi i da su do sada Amerikanci najviše preuzimali igricu, koja je trenutno na akciji i košta 4 eura.

Ovaj talentovani Bjelopoljac je završio fakultet za strane jezike u Podgorici, fakultet za Turističkog vodiča u Budvi i kurs Grafičkog dizajna u Beogradu. Trenutno obavlja online studije u Americi, na IT sektoru Google kompanije.

Trailer video igrice:

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor