Search
Close this search box.

Bez dogovora u Budvi, izbori realna opcija

Na sastanku predsjednika budvanske opštine Marka-Bata Carevića i predsjednika lokalne skupštine Krsta Radovića, koji je danas održan u cilju prevazilaženja aktuelne političke krize u Budvi, nije došlo do dogovora. Radović je za ponedjeljak najavio podnošenje ostavke na mjesto predsjednika SO Budva, dok je Carević istakao da je dogovor moguć u narednom periodu.

Još bez dogovora u Budvi (foto: rtcg, arhiva) Još bez dogovora u Budvi (foto: rtcg, arhiva)

Carević je, kako prenosi portal RTV Budva, rekao da je od mogućih izbora ipak važnija priprema turističke sezone, ali napominje da je Demokratski front uvijek tu za dogovor.

“Pošto za dogovor mora postojati dvoje, mi smo uvijek spremni, ja sam i došao sa namjerom da se dogovorimo ali to danas nije dalo rezultata. A da li će u narednom periodu, vidjećemo. Ono što je važnije od toga jeste turistička sezona i njena priprema, jer od toga se ovdje živi i mislim da svi treba da se koncentrišemo da je što bolje odradimo. A što se tiče i mene i DF-a, mi smo uvijek spremni na dogovor i tu smo kad god neko bude shvatio da je to najvažnija stvar”, kazao je Carević.

On je naveo da je funkcionisanje prinudne uprave u opštini regulisano zakonom.

“Nijesam neko ko je ravnodušan, ali i danas smo željeli da se dogovirmo ali to je promijenjeno tako da vdijećemo šta će biti”, kaže Carević.

S druge strane, Radović je rekao da su Demokratska Crna Gora i on danas izašli sa džentlmenskim predlogom da se usaglasi Plan investicija komunalnog opremanja Opštine Budva kao i da se zbog turističke sezone i odgovornosti  završi dio oko sezone.

“I da se poslije toga povučemo i gospodIn Carević i ja, a da neko drugi preuzme do kraja mandata naše funkcije. To nam je bila mjera kompromisa koja je bila prihvatljiva, ali nažalost, od toga nema ništa. Tako da sada slijedi prinudna uprava i moram reći da apsolutno nemam nikakvu odgovrnost prema svemu što dolazi”, kazao je Radović.

On navodi da Demokratska Crna Gora nije učestvovala u izradi dokumenata koja su do sada bila na Skupštini opštine.

“Ono što je sigurno jeste da ću u ponedjeljak potpisati ostavku”, kazao je Radović.

Kako je istakao, izbori su izvjesni za kraj maja ili početak juna.

“Zbog turističke sezone i svega onoga što dolazi, vjerujem da su izbori izvjesni već krajem maja, početkom juna. Mislim da je ovo bilo kompromisno rješenje koje je trebalo da je prihvatljivo. Nažalost nije”, zaključio je Radović.

 

izvor: rtcg.me

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor