Besplatno učlanjenje u 17 narodnih biblioteka za sve studente

Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore i ove godine će obilježiti Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom „Biblioteke za studente“ koji će se održati u sedamnaest narodnih biblioteka u Crnoj Gori.

– Zahvaljujući inicijativi Centralne univerzitetske biblioteke da sve narodne biblioteke u Crnoj Gori podrže navedenu akciju, u srijedu, 5. oktobra, svi crnogorski studenti, bez obzira na to da li studiraju na državnom ili privatnim univerzitetima, moći će da se besplatno učlane u 17 narodnih biblioteka. Narodna biblioteka Budve je već godinama dio ovog projekta, pa pozivamo sve studente da dođu u srijedu, od 08 do 20 časova i besplatno se učlane u Biblioteku, poručila je direktorica Narodne biblioteke Budva Mila Baljević.

Kako se dodaje u saopštenju, cilj obilježavanja Nacionalnog dana podizanja svijesti o bibliotekama je podsjećanje javnosti na važnost učešća biblioteka u procesu formalnog i neformalnog obrazovanja, kao i doprinos podizanju nivoa stručnosti bibliotečkog osoblja u Crnoj Gori i informacione pismenosti bibliotečkih korisnika.

Program se realizuje u okviru Erasmus+ projekta Mreže servisa za podršku bibliotečkoj mreži Zapadnog Balkana (LNSS) kroz modernizaciju biblioteka i nivoa stručnosti i kvalifikacija bibliotečkog osoblja u visokoškolskim institucijama u zemljama Zapadnog Balkana.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor