Search
Close this search box.

Beranac prijetio nevenčanoj supruzi

„Ako ne pristaneš da budeš sa mnom polomiću ti telefon kada te sretnem. Svaki dan ću da te maltretiram“, pisalo je u jednoj prijetećih poruka. Berancu B.G., osumnjičenom za nasilje nad vanbračnom suprugom, određen je pritvor da ne bi izvršio djelo kojim joj prijeti putem poruka.
Naime, kako se navodi u rješenju Višeg suda u Bijelom Polju, kojim mu je potvrđen pritvor, prema sadašenjem stanju u spisima predmeta proizilazi osnovana sumnja da je on 11. februara ove godine u Beranama, sposoban da shvati značaj svog djela i da upravlja svojim postupcima i svjestan zabranjenosti svog djela, čije je izvršenje htio, primjenom grubog nasilja narušio duševni integritet svoje vanbračne supruge – oštećene, piše Dan.
On je sa svog broja na njen telefonski broj slao poruke prijeteće sadržine: „Vidjećeš, drugi će da te čeka sam ako me odbiješ“, „e vidjećeš ako me odbiješ, svaki dan te čekam kod škole da te maltretiram“, „ako me odbiješ ja bih te svaki dan čekao kod škole kad budeš vodila I. i B. i završiću u zatvor, vidjećeš“, nakon čega je pozvao na telefon, prijeteći joj „ne znaš sa kim se kačiš, vidjećeš“, a zatim je nazvao sa istog broja telefona prijeteći joj „ako se ne budeš pomirila sa mnom, platiću nekog da te isprebija i ako ne pristaneš da budeš sa mnom polomiću ti telefon kada te sretnem“, da bi je 13.2.2022. godine pozvao telefonom, ponovo joj prijeteći „vidjećeš, biću u ponedjeljak gore, čekaću te“ kada mu je kazala „ovo ti je zadnja opomena, nemoj više da mi prijetiš“, na šta joj je odgovorio „doći ću da te maltretiram““, navodi se u rješenju suda.
Protiv njega je inače 15. februara podignut optužni predlog.
“Prema okrivljenom B.G. iz B., zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici iz čl. 220 st. 1 Krivičnog zakonika Crne Gore, određen je pritvor u trajanju do 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni mogao dovršiti pokušano krivično djelo ili izvršiti krivično djelo kojim prijeti ili ponoviti krivično djelo kojim prijeti“, precizirano je u razlozima za pritvor.
Prema rječima oštećene – vanbračne supruge osumnjičenog, on je ranije više puta pokazivao nasilje i u kontinuitetu, više puta preduzimao veći broj radnji izvršenja krivičnog djela, a sve te prjetnje kod nje izazivaju uznemirenost, stalni strah, strepnju i psihičko nespokojstvo.
Odredbe Krivičnog zakonika za krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici iz člana 220 stav 1 predviđaju da „ko primjenom grubog nasilja naruši tjelesni ili duševni integritet člana svoje porodice ili porodične zajednice, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do dvije godine“.
Kako se navodi u odluci suda, kod oštećene je posebno izražen strah da će je ubiti, a s obzirom na to da je okrivljeni i ranije pravosnažno osuđivan.
“Osuđen je presudama Višeg suda u Bijelom Polju zbog krivičnog djela obljuba sa djetetom, te zbog krivičnog djela ubistvo u pokušaju iz čl. 143 u vezi sa čl. 20 KZ CG kao i zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti iz čl. 168 KZ CG. To je okolnost koja ukazuju da bi okrivljeni ukoliko se nađe na slobodi mogao ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo ili učiniti krivično djelo kojim prijeti. Istovremeno, pritvorom kao mjerom obezbijediće se nesmetano vođenje krivičnog postupka, a što je i osnovni smisao određivanja pritvora“, navodi se u rješenju bjelopoljskog Višeg suda.
Izvor:Dan
NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor