Search
Close this search box.

Barski vatrogasci lastu „udomili“, zmiju „iselili“

Vatrogasce mnogi građani povezuju sa vatrom i gašanjem požara. Međutim, u opisu posla pripadnika Službe zaštite i spašavanja su brojne aktivnosti od humanog karaktera kroz asistencije Službi Hitne pomoći, do intervencija hvatanja i spašavanja životinja. Ako su u minulim vremenima dimnjačari donosili sreću, danas građane na Primorju znaju da obraduju vatrogasci.

U jednom danu barski vatrogasci su u gnijezdo vratili mladunče laste, i uhvatili zmiju u privatnoj radionici, prenosi portal primorski.me.

Vatrogasce je pozvala članica nevladine organizacije koja se bavi zaštitom životinja i aktivistkinja je zamolila da pomognu ptiću koje je ispalo iz gnijezda.

Vatrogasci su izašli na teren i u kratkom roku neobična akcija je uspješno okončana.

Ubrzo nakon toga na broj 123 uslijedio je poziv iz barskog naselja Rena. Vatrogasce je pozvao A. Z. i javio da je u radionici zmija. Na lice mjesta je stigla ekipa dežurne smjene Službe zaštite i spašavanja Bar.

Vidjeti zmiju u domaćinstvu gdje ljudi žive, rade nije prijatno i kod većine izaziva nelagodu, stah, paniku. Vatrogasci su navikli na intervencije hvatanja zmija u gradskim i prigradskim zonama.

“Najzahtevnije je naći zmiju u prostoriji. Zvao nas je vlasnik radionice i rekao da je uočio veliku zmiju. Došli smo, pretražili prostoriju i uočili zmiju koja nije otrovna. Uhvatili je i u posudi odnijeli u prirodu, daleko od naselja. Za nas je to rutina, međutim, za građane koji vide zmiju u kući nije prijatno, kazali su za Primorski portal iz Službe zaštite i spasavanja Bar.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor