Search
Close this search box.

Auto- putu zimi prijeti zatvaranje?

Obilna kiša prethodnih dana znatno je otežala saobraćaj na auto-putu “Princeza Ksenija”, što je još jednom otvorilo pitanje kako će ova skupocjena saobraćajnica funkcionisati tokom zimskih mjeseci, kada se očekuju snijeg i mnogo veće nevrijeme.

Nadležni poručuju da spremno dočekujemo zimu, ali ne mogu garantovati da će se saobraćaj odvijati nesmetano, s obzirom da auto-put nema grijače, što usled velikog snijega može dovesti i do zatvaranja saobraćaja.

Prva jača kiša od otvaranja auto-puta „Princeza Ksenija“ u Crnoj Gori i odmah problem na 41 kilometru dugoj dionici.  Zbog obilnih padavina jedna saobraćajna traka u tunelu bila je u potpunosti prekrivena bujicom vode, a uzrok još uvijek nije razjašnjen.

Sa druge strane, izvršni direktor Monteputa Milan Liljanić, nije mišljenja da nas očekuju problemi i ocijenjuje da su uprkos brojnim izazovima, uspjeli da opravdaju očekivanja.

“U svim velikim infrastrukuirnim projektima, u početnoj fazi ekspolatacije dolazi do problema u funkcionisanju i saradnji. Tu je bilo mnogo izazova, Desilo se mnogo incidenata, ali smo zadovoljni funkcionisanjem. Naše službe su pravovremeno i efikasno reagovale”, kaže Ljiljanić.

Ako je prva kiša otkrila brojne nepravilnosti na auto-putu, pitamo se šta tek očekuje vozače tokom zime, s obzirom da se radi o predjelu koji karakteriše snijeg. Podsjetimo, auto-put nema i neće imati grijače, kako je još u julu za našu televiziju rekao rukovodilac službe ljetnjeg i zimskog održavanja auto puta, Vladan Knežević

“Grijači nisu ugrađeni u kolovoz, međutim nije ni planirano ni zatvaranje autoputa osim u nekim ekstremnim uslovima kada ne bude moguće da se obezbjedi bezbjedan saobraćaj. Možda će biti zatvaranja, mada ćemo se truditi da do toga ne dođe.”, pojasnio je Knežević.

Knežević je tada rekao da je sada nemoguće postaviti grijače i da se te savremene metode  kod nas i u okruženju još nisu primjenjivale, te da će se na tradicionalan način održavati auto- put, što je potvrdio i Ljiljanić ukazujući na opremu koja je nabavljena.

Podsjetimo, četrdeset jedan kilometar autoputa koštao je skoro milijardu eura, gradio se sedam godina, sa pet odlaganja završetka radova. No, nakon skoro milijardu uloženih eura i tri godine probijanja roka, postavlja se pitanje da li je Crna Gora dobila funkcionalan auto-put.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor