Austrija će podržati UPC u borbi protiv krijumčarenja narkotika

Kako je saopšteno iz UPC, direktor UPC-a je upoznao ambasadora sa kompleksnošću i značajem nadležnosti i rada UPC, rezultatima u posljednje vrijeme na polju naplate prihoda, kao i borbe protiv krijumčarenja i nelegalne trgovine, prvenstveno akciznom robom – cigaretama

foto: Uprava prihoda i carina

Austrija će podržati Upravu prihoda i carina (UPC) u borbi protiv krijumčarenja narkotika i drugih oblika nezakonitih aktivnosti, poručio je austrijski ambasador Karl Miler na sastanku sa direktorom UPC Radem Miloševićem.

Kako je saopšteno iz UPC, Milošević upoznao je ambasadora sa kompleksnošću i značajem nadležnosti i rada UPC, rezultatima u posljednje vrijeme na polju naplate prihoda, kao i borbe protiv krijumčarenja i nelegalne trgovine, prvenstveno akciznom robom – cigaretama.

“U tom kontekstu izražena je potreba za daljim jačanjem i proširivanjem saradnje”, kaže se u saopštenju.

Milošević je rekao da je zbog prirode posla neophodna podrška evropskih partnera i da skladu sa tim, očekuje definisanje konkretnih modela saradnje i pomoći.

“Miler se saglasio da je jačanje saradnje od izuzetne važnosti i istakao spremnost da UPC bude pružena puna podrška na putu realizacije ciljeva, prvenstveno na polju borbe protiv krijumčarenja narkotika i drugih oblika nezakonitih aktivnosti”, kaže se u saopštenju.

Miler je naveo da Austrija želi da Crnu Goru što prije vidi u Evropskoj uniji i spremna je da pruži snažnu podršku u tom smjeru, i državi i UPC.

“U tom smislu, od važnosti su i mogućnosti koje nudi IPA 3 program”, rekao je Miler.

Milošević je upoznao Milera i sa značajem i nadležnostima Sektora za carinsku bezbjednost i kontrolu UPC, i sa važnošću njegovog daljeg snažnog razvoja i izdizanja na nivo evropskih službi tog tipa, a u tom kontekstu je posebno bitno jačanje saradnje sa Tužilaštvom.

“Naglasio je da će fokus u narednom periodu biti i na odlučnoj borbi protiv korupcije u službi, i da je i u tom segmentu od izuzetne važnosti podrška međunarodnih partnera”, zaključuje se u saopštenju.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor