Search
Close this search box.

Anketa u Podgorici: Šta građani očekuju od nove Vlade i kako komentarišu poskupljenja životnih namirnica i goriva?

Crna Gora je 28. aprila dobila novu, manjinsku Vladu, na čelu sa Dritanom Abazovićem, koja ima 18 resora, četiri potpredsjednika i dva ministra bez portfelja. Mišljenja građana i očekivanja su podijeljena, dio očekuje poboljšanje situacije u zemlji, a drugi su opet skeptični u pogledu mogućnosti i stabilnosti nove većine.

Anketa.PNG
Anketa.PNG

-„Očekujem da će biti bolje. Sigurno… Nadam se“, kazala nam je prolaznica koju smo zatekli na Trgu Nezavisnosti.
Da nema velika očekivanja, ali da novoj Vladi treba dati šansu, navela je druga sugrađanka.
-„Nemam očekivanja ni od jedne Vlade, ali neka probaju. Ako uspije – uspije… Ako ne, oborićemo i ovu“, poručila je ona.
-„Ne očekujem ništa od njih. To je manjiska Vlada, iznuđena, ne mislim da to može dati nešto dobro“, smatra građanin Podgorice.

Građani su nezadovoljni gotovo stalnim poskupljenjima životnih namirnica i goriva, ali dio vjeruje da će se novim zakonskim rješenjima poboljšati situacija.

-„Znamo kakve su plate i standard u Crnoj Gori, ali je jasno da je aktuelna svjetska kriza, da nije posljedica djelovanja samo naše Vlade, već sveukupne situacije. Mislim da će novim zakonom i ograničavanjem cijena osnovnih životnih namirnica biti bolje“, kazala nam je sugrađanka iz Podgorice.

Drugi su ipak skeptični po pitanju oporavka ekonomije.

„Kažu da će nešto popraviti, ali mislim da je to veoma malo. Ne očekujem neko značajnije poboljšanje“, poručio je sugrađanin.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor