Search
Close this search box.

Andrijevica: Optuženi za pljačku Prve banke tvrde da nisu krivi

Tada je otuđeno 67.618 eura i 300 kanadskih dolara

Radnik obezbjeđenja Prve banke u Andrijevici Predrag Maslovarić i službenica Dragana Kuburović Mojašević tvrde da nisu krivi za pljačku Prve banke u Andrijevici, 2017. godine, kada je otuđeno 67 hiljada 618 eura i 300 kanadskih dolara.

Oni su to kazali u Višem sudu u Bijelom Polju, pred kojim je otvoreno ročište nakon što je taj sud dva puta ukinuo prvostepenu presudu Osnovnog suda u Beranama, pišu „Vijesti“.

Tom presudom Maslovarića je sud za tešku krađu osudio na godinu dana zatvora, a Kuburović Mojašević na šest mjeseci i istovremeno odredio da ovu kaznu izdržava u prostorijama u kojima stanuje.

Izmijenjenom optužnicom državnog tužioca Slavenka Smolovića Maslovarić se tereti za krivično djelo “teška krađa” a Kuburović Mojašević za “ zlouotrebu položaja u privrednom poslovanju”.

Optužena Kuburović Mojašević je tvrdila da je dana 23.10.2017. godine direktor banke uzimao pare iz trezora i tim novcem napunio bankomat koji se nalazio ispred banke, da je tada sačinjen zapisnik koji su potpisali ona kolega, kao i da je stanje u trezoru i bankomatu bilo ispravno, odnosno bez ikakvog manjka.

Maslovarić je tvrdio da nije počinio djelo koje mu stavlja na teret te da nije ni prilazio trezoru.

Tokom ranijeg prezentovanja snimaka sa video nadzora uočeno je da u periodu izvršenja krivičnog djela Maslovarić nije prilazio trezoru. Međutim, pljačka trezora se dogodila u trenutku kada u banci nije bilo struje. Vještak elektrostruke Radomir Anđić utvrdio je da nakon nestanka napona rukovaoc ne treba da ručno angažuje grupnu preklopku.

“U slučaju potrebe za uključivanjem agregata rukovaoc mora ručno da prebaci iz položaja “mreža” u položaj “agregat”, odnosno poslije uspostavljanja naponskog stanja mreže, da ponovo isključi sa agregata i uključi u distributivnu mrežu”.

Prema optužnici, Maslovarić je 25. oktobra 2017. godine provalio trezor šalterske službe Prve banke Podgorica, na načinšto je origlinalnim ključem otključao vrata od trezora i oduzeo novac iz istog.

Kuburović Mojašević je pribavila Maslovariću protivpravnu imovinsku, u vrijednosti 67.618, 86 i 300 dolara, kada je ključ od trezora ostavila neobezbijeđen na radnom stolu, iako je propisano da saključari povjerene ključeve u radno vrijeme čuvaju na bezbjednom mjestu, a poslije radnog vremena ih nose sa sobom ili ih odlažu u obezbijeđenu kasu. Na taj način ona je okrivljenom Maslovariću, radniku obezbjeđenja u istoj službi, omogućila da dođe do ključa od trezora i da otuđi novac iz njega.

Presuda drugostepenog suda će biti izrečena uskoro.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor