AGOVIĆ SAMEDIN JEDINI SERTIFIKOVANI MENTOR ZA MIKRO, MALA I SREDNJA PREDUZEĆA U BIJELOM POLJU

Savjetnik za turizam u Sekretarijatu za preduzetništvo i ekonomski razvoj Samedin Agović, jedini je sertifikovani mentor za mikro, mala i srednja preduzeća, obučavan po japanskoj metodologiji, na području Opštine Bijelo Polje.

Agoviću je u okviru svečane cermonije dodjele priznanja najboljem mentoru za 2018. „MENTOR AWARD 2018“ u Podgorici, gospodin Takaši Kimura konsultant JICA zvanično uručIO sertifikate o uspješno završenoj obuci za mentorstvo za 2018. godinu. Proces mentoringa sprovodi se po uspostavljenoj mentoring šemi, razvijenoj u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju (JICA).

Obuka za mentorstvo realizuje se u okviru projekta „Uspostavljanje i promocija mentoring usluge za mala i srednja preduzeća u zemljama Zapadnog Balkana, Faza 2“u organizaciji Ministarstva ekonomije i Japanske agencije za međunarodnu saradnju JICA.

Na nedavno završenom javnom pozivu za sprovođenje mentoring usluga koji realizuje Ministarstvo ekonomije u saradnji sa biznis centrima/jedinicama lokalne samouprave, a namjenjen je mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, prijavljeno je 13 preduzeća, od čega dva sa područja opštine Bijelo Polje. Cilj javnog poziva je pružanje podrške nesmetanom razvoju i smanjenju broja nesupješnih privrednih subjekata. Proces mentoringa za prijavljena preduzeća je u toku.

Mentoring obuhvata analizu trenutnog stanja u preduzeću, odnosno kod preduzetnika; pomoć u pripremi razvojnih aktivnosti/planova i njihovoj implementaciji, kako bi se dostigli što bolji poslovni rezultati; savjetovanje i koordinaciju aktivnosti usmjerenih na pristupanje fondovima, vladinim programima podrške razvoju biznisa,  novim tehnologijama, konsultantskim uslugama, itd; i podršku u pronalaženju poslovnih partnera i uspostavljanju poslovne saradnje.

Mentor je kvalifikovana osoba koja posjeduje certifikat da je uspješno završila mentoring treninge organizovane od strane certifikovanih mentora Razvojne agencije Srbije i JICA konsultanata iz oblasti dijagnostifikovanja preduzeća, finansijskog menadžmenta, marketinga, pisanja biznis plana, proizvodnog menadžmenta, poslovne komunikacije i razvoja ljudskih resursa.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor