Search
Close this search box.

Adžić i Rajnke: Unapređujemo saradnju bezbjednosnih institucija CG i Amerike

Siguran sam da će naše elitne jedinice kroz obuku sa kolegama iz “Zelenih beretki” razmijeniti iskustva i steći nove vještine, na kojima će u budućem periodu zasnivati svoje aktivnosti”, istakao je Adžić

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, direktor policije Zoran Brđanin i državni sekretar u Ministarstvu odbrane Krsto Perović, zajedno sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke prisustvovali su Zajedničkoj kombinovanoj obuci specijalnih jedinica Uprave policije, Vojske Crne Gore i elitnih snaga za specijalne operacije SAD-a.

 “Siguran sam da će naše elitne jedinice kroz obuku sa kolegama iz “Zelenih beretki” razmijeniti iskustva i steći nove vještine, na kojima će u budućem periodu zasnivati svoje aktivnosti”, istakao je Adžić.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin je izrazio posebno zadovoljstvo zbog Zajedničke kombinovane obuke i zahvalio se ambasadorki na neizmjernoj podršci koju Ambasada Sjedinjenih Američkih Država pruža crnogorskoj policiji.

– Razmjena iskustava i najboljih praksi je od velikog značaja u oblasti posebnih operativnih taktika, te se direktor Brđanin posebno zahvalio timu instruktora specijalnih snaga SAD-a za njihovu spremnost da iskustvo i znanje podijele sa službenicima specijalnih jedinica Uprave policije. Ambasadorka Rajnke kazala je da je Američka ambasada posvećena jačanju crnogorskih institucija i bezbjednosnih kapaciteta policijskih i vojnih snaga i da pridaje veliki značaj zajedničkoj obuci i koordinaciji taktičkih i specijalnih vještina- navode u saopštenju.

Sjedinjene Države predano stoje uz svoje NATO saveznike, uključujući Crnu Goru, kazala je Ambasadorka, dodajući da je značaj Alijanse veći nego ikada u suočavanju s ruskom agresijom u istočnoj Evropi i Putinovim izborom da povede rat protiv Ukrajine.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor