Abazović: Saradnja sa Italijom važna u borbi protiv mafije

Saradnja Crne Gore sa Italijom naročito je važna u borbi protiv mafije, ocijenio je predsjednik Vlade Dritan Abazović na sastanku sa novom ambasadorkom Italije Andreinom Marselom.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Vlade, Abazović je ocijenio da su odnosi između Crne Gore i Italije prijateljski i sadržajni, zasnovani na kontinuiranom političkom dijalogu i saradnji u brojnim oblastima od zajedničkog interesa.

On je rekao da za Crnu Goru, proces evropskih integracija nema alternativu.

Prema riječima Abazovića, Vlada je čvrsto opredijeljena da istraje u reformskim aktivnostima, posebno u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, kako bi na kvalitetan način završila proces pristupnih pregovora i bila naredna članica Evropske unije (EU).

Abazović je istakao da saradnja i razmjena iskustava sa Italijom naročito važna u borbi protiv kriminala i visoke korupcije i da je ona intenzivirana od njegove prve zvanične posjete Italiji, tada u ulozi šefa bezbjednosnog sektora, kroz razmjenu iskustava raznih anti-mafija eksperata.

Marsela je, kako ističu u Abazovićevom kabinetu, izrazila saučešće zbog tragedije koja se desila na Cetinju i prenijela poruku italijanske Vlade da Italija čvrsto stoji uz svoje prijatelje u teškim trenucima za cijelu državu.

Ona je naglasila da joj je zadovoljstvo i čast boraviti u Crnoj Gori, državi sa kojom Italija baštini prijateljske, partnerske i savezničke odnose.

Marsela je kazala da Italija želi da pomogne Crnoj Gori u procesu pristupanja EU, i da će nastaviti intenzivnu saradnju u oblasti ekonomije, kulture i turizma.

U kabinetu premijera zaključuju da je sastanak Abazovića sa Marselom bio i prilika za razmjenu mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, Italiji i Evropi.

NOVOSTI

Povezane vijesti vijesti

Reklamni Prostor Prostor